ЧЕЗ ще плати сметките за ток на SOS Детски селища

OFFNews Последна промяна на 11 август 2019 в 14:01 1685 0

ЧЕЗ продължава инициативата си за подкрепа на SOS Детски селища в България за трета поредна година.

Компанията дарява 10 хил. лева, с които ще се покрият сметките на приемните семейства в София и Перник, както и на SOS центровете за обществена подкрепа в двата града, съобщава пресцентърът ѝ.

Тригодишното партньорство позиционира ЧЕЗ като бронзов партньор на SOS Детски селища България.

Дружествата на ЧЕЗ подпомагат усилията на благотворителната организация да осигурява уютен дом и семейна среда на повече български деца.

„Грижата за бъдещето на младите хора в България е във фокуса на корпоративната социална отговорност на нашите дружества от дълго време. Ние активно сътрудничим с професионалните гимназии и висшите технически училища в България, насърчаваме талантливите и успешни млади хора, работим за сближаване на бизнеса и образованието, подпомагаме младите хора и регионите чрез спонсорства, дарения и доброволчески инициативи“, каза Карел Крал, регионален мениджър на ЧЕЗ за България.

По-рано тази година служители от дружествата на ЧЕЗ в София и Плевен подкрепиха кампанията „ВеликДен за дете в риск“. Събраните дарения бяха предоставени на фондация „За нашите деца“ за подкрепа на деца и семейства в риск, за удовлетворяване на специфичните потребности на децата с проблеми в развитието и предоставянето на шанс да разгърнат своя пълен потенциал. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови