Борисов поиска бърза проверка за военния завод Емко

OFFNews Последна промяна на 21 септември 2017 в 13:18 3546 2

Максимално да се съкрати срокът на проверките по отношение на завода „Емко“, поиска министър-председателят Бойко Борисов по време на днешното правителствено заседание.

Според него връщането на лиценза зависи от това да бъдат коригирани грешките и да се изпълнят указанията на проверяващите.

„По всички военни заводи и складове текат проверки, така че тя не е насочена към тях, но доста складове гърмяха, доста жертви дадохме, доста безобразия се откриха, говоря - в много фирми. Хората трябва да знаят, че всичко зависи от това да си коригират грешките и съответно в рамките на тази една-две седмици максимум, ако са си ги отстранили, да им се върне лицензът“, казва премиерът Борисов.

Ето и разговорът по темата между Борисов и министъра на икономиката Емил Караниколов по време на заседанието:

БОЙКО БОРИСОВ: Караниколов, по темата „Емко“. МВР, до една седмица максимално да се съкрати срокът, службите „КОС“ да направят всички проверки, които се правят, и до 6 октомври, ако са отразени съответно, хората там и работниците да знаят, че ще им се върне лицензът. Така че, до 6 октомври да направят всичко възможно, там някъде – 5, 6, 7 октомври, тази тема да приключи, сиреч да си изпълнят всички указания на служба „КОС“. По всички военни заводи и складове текат проверки, така че тя не е насочена към тях, но доста складове гърмяха, доста жертви дадохме, доста безобразия се откриха, говоря - в много фирми. Хората трябва да знаят, че всичко зависи от това да си коригират грешките и съответно в рамките на тази една-две седмици максимум, ако са си ги отстранили, да им се върне лицензът. Това трябва да бъде, като стигне до хората.

ЕМИЛ КАРАНИКОЛОВ: Вчера на брифинга, който имах, точно това ги помолих абсолютно всички - да отстранят нередностите. Целият Междуведомствен съвет е поел този ангажимент.

БОЙКО БОРИСОВ: Кога имаме пак Междуведомствен съвет?

ЕМИЛ КАРАНИКОЛОВ: На 25 има извънреден, в който ще получим информация от служба „КОС“, от „Пожарна безопасност“. В случай, че са отстранени, още тогава ще предприемем действия.

БОЙКО БОРИСОВ: Добре.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

4000

2

Евразиеца

21.09 2017 в 18:20

Забързала се мутрата да връща лицензи. Мините на Ковачки поддържат условия за работа от каменната ера. Тук военните завода малко настъпаха бизнеса на руснаците и бай Тошо Мен почна да взема лицензи. Как да инвестираш в държава, където утре не знаеш дали от Банкя няма да кажат, че много печелиш и да ти вземат бизнеса?