Банева отговори на Борисов за Полимери: Това не се свежда до Майбах и Мерцедеси

OFFNews 08 август 2017 в 08:08 16290 13

Банева отговори на Борисов за Полимери: Това не се свежда до Майбах и Мерцедеси

Случаят с опасните отпадъци, останали в предприятието "Полимери Девня" не се свежда до "елементаризиране на ситуацията с Майбах и Мерцедеси".

Това коментира съпругата на бизнесмена Николай Банев Евгения след коментара на премиера Бойко Борисов, че предприятието е оставено в лошо състояние и сега трябва да бъдат платени 15 млн. лв. за обезвреждане на опасния отпадък. 

Банева прехвърли изцяло отговорността за състоянието на предприятието на съда и синдика. По думите ѝ тя и съпругът ѝ не са в управлението на предприятието от 12 декември 2012 г., когато то е обявено в несъстоятелност заради задължение от 33 хил. лв.

"Ние управляваме предприятието от 1998 до 2012 г. Оттогава досега то се управлява от синдик Иван Балабанов. Премиерът Борисов е въведен в заблуда, че Баневи са опоскали предприятието", заяви Евгения Банева пред Нова тв. 

По обясненията ѝ предприятието е имало 18 млн. лв. задължения "при нито един лев кредити".

"Ако по отношение на съдиите по несъстоятелност в София си имаха гнилите ябълки и Ченалова, Окръжния съд в Бургас с Цвета Павлова удари всички в земята. Предприятие с над 200 млн. активи, от "Полимери" остана един лунен пейзаж. Това е безобразие", заяви бизнес дамата.

Банева обясни, че няма да обръща внимание на "елементаризиране на ситуацията" с изказването на премиера Бойко Борисов, че данъкоплатците ще платят разноските по обезвреждането на опасния отпадък, докато собствениците карат Майбах.  

"Това не се свежда до Майбаха на Банев", отсече тя.

"Как така от 1997 година до 2012 година няма никакъв проблем с този опасен отпадък? Няма проблем, защото резервоарите са перфектно обслужвани. Такова предприятие подлежи на контрол. 4 години след несъстоятелността на предприятието става ясно, че този отпадък е много опасен", поясни тя.

По думите ѝ отпадъкът е купен заедно с всички активи и това е записано в договора за приватизация. "Аз не съм виновна, че синдикът не е намерил пари, за да поддържа резервоарите", каза Банева.

Тя обясни, че през 2007 година предприятието е инвеститор клас А за направените 70 млн. лв. инвестиции. Имало и подписан договор за инвестиция от 120 млн. щатски долара.  

Ние сме лишени от всякакви права, лично аз не съм допускана до предприятието. Имаше прекрасен начин "Полимери" да го има – внесли сме оздравителен план и ако съдия Цвета Павлова си беше направила труда само да го прочете, предприятието щеше да бъде спасено. Смешно е да говорим за някакви си смешни 18 млн. лв. задължения на "Полимери", каза още Банева.

По думите ѝ синдиците са облечени с огромна "безконтролна власт" и на това трябва да обърне внимание правосъдната система. "Каква отговорност ще понесе синдикът Балабанов за това, че опустоши предприятието?", попита тя. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

7506

13

'..Бащата на Николай – Йордан Банев, е най-младият официално признат активен борец против фашизма и капитализма в Хасковско заради яташката му дейност, започнала от 14-годишна възраст...'

.........

23293

11

Стефан

09.08 2017 в 04:21

И що отговаряш ти? Преди време се фръцкаше мъжо ти, сега нещо простатата ли го боли?
23-та - незаконно забогателите от войните. Бесилки. 47-а - неправилни политически действия - бесилки.
Ти къде смяташ да се измъкнеш:)))
Да, за истеричните правоверни - моето семейство е съдено от Народния съд, но оправдано. Следващите политически присъди са били политически, не за кражби.

12094

8

дони

08.08 2017 в 22:46

Всичко попаднало в ръчичките ви става на прах и пепел! Вие сте едни безобразници, маскирани като "кифла" и "орангутан", които един ден ше просят в центъра на града. Дано съм наблизо да ви сритам с кеф...

7705

7

gogule

08.08 2017 в 18:56

Така се управляват предприятията подарени на бивши комсомолски величия !То един комунист няма виновен за нещо ,та комсомолец ли !

12155

5

Ivo Marinov

08.08 2017 в 15:40

Тая въпросната убавица веднъж каза от телевизора, чи минималната заплата трябвало да отпадне, защото имало хора , които и тия пари не заслужават. Сматайз за какъв отпадът говорим!

12001

4

Севтопол

08.08 2017 в 11:58

При нас, вика Банева, до 2012 г. всичко беше наред. После, като го взел синдика, се оплескала работата. АбЕ БАНЕВА, аз, доколкото знам, синдика идва, когато работата е вече оплескана. Ти как мислиш?
 
X

Да помогнем на украинските деца!