АПИ: Карайте внимателно по пътя София - Самоков, има срутище

OFFNews Последна промяна на 29 юни 2018 в 10:41 2412 0

Шофьорите, на които им предстои пътуване през дефилетата и републиканската пътна мрежа в планинските райони, да карат внимателно и с повишено внимание, съветват от Агенция Пътна инфраструктура (АПИ).

На много места заради преовлажняване на почвата от падналите дъждове има опасност от срутища и свличане на земна маса.

Във всички областни пътни управления има дежурни аварийни екипи, които да възстановят проходимостта на пътищата в максимално кратък срок.

В област Смолян пътната обстановка постепенно се нормализира. Предприемат се действия за укрепване на свличането по третокласния път при Смилян, където движението в момента е в една лента.

Разчиства се и пътя при село Момчиловци. От вчера следобед поради възникнало свлачище е ограничено движението по път III-8631 Момчиловци - Лъки. Обходният маршрут е през Момчиловци - Соколовци - проход „Рожен“ - Лъки и обратно.
Поради срутване на скални маси в една лента е движението по път II-86 Бачково – Нареченски бани.

Временно движението по третокласния път ІІІ-358 Тетевен - Ябланица, в района на Гложене, е ограничено поради свличане на земни маси и камъни. Обходният маршрут е през Тетевен, кв. "Полатен" - Голям Извор - Ябланица и обратно.

Пътуването по път III-3009 Правец - Етрополе е в една лента поради свличане на земна маса и наводняване на пътното платно.

Шофьорите трябва да карат с повишено внимание и по път II-82 София - Самоков заради свличане на земна маса и стесняване на една от лентите за движение.

Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка на републиканската мрежа от безплатното мобилно приложение LIMA, lima.api.bg, интернет страницата на АПИ – www.api.bg, и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови