Алибегов не хареса новата заповед на МЗ и пак плаши с протести

OFFNews 20 август 2021 в 13:45 4725 3

Снимка БТА

Асоциацията на заведенията е в стачна готовност. Подготвят се големи национални протести от следващата седмица, заради новата заповед на здравното министерство. Това заяви пред БНР председателят на асоциацията Ричард Алибегов.

Освен готовност за протести, асоциацията още днес ще обжалва заповедта, според която над 50% капацитет от заведенията може да има, само ако персоналът и клиентите са ваксинирани, преболедували или с направен до 72 часа PCR тест.

"Ние сме в стачна готовност. Прави се организация за следващата седмица за национални протести. Не разбирам защо този човек (б. ред. - здравният министър Стойчо Кацаров), след като целият сектор в туризма му иска оставката за очевидно несправяне със ситуацията, той продължава да стои на министерския пост", заяви Алибегов.

Той обяви, че е против ваксинацията на персонала насила.

"Това ще остави заведенията и без клиенти", коментира шефът на браншовата организация.

Заповедта на здравния министър засяга и служителите на администрациите. Те трябва да работят с до 50% от служителите си присъствено, а останалите ще са от дистанция. В столичния район „Триадица“ организацията е направена още от тази сутрин, каза кметът Димитър Божилов.

"Има и проследимост кой служител кога физически си изпълнява задълженията и по този начин всъщност ние контролираме и работата на служителите, които работят дистанционно", обясни той.

Останалите служители са с плаващо начало на работния ден между 7:30 и 10:00 часа, за да се избегне струпване.

Заповедта на министъра обхваща и присъствени обучения и семинари, културни прояви, като кино и театър, спортни състезания с публика, посещения на зали за спорт и СПА центрове, детски центрове с организирани занимания за деца, игрални зали и други.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

14048

1

voododoll

20.08 2021 в 15:03

А ние може ли да протестираме срещу Алибегов, щото заради такива като него сме на последно място в Света по ваксинирани хора? Ако се бяха ваксинирали всички щяхме да сме забравили и за пандемии, и за ограничения и за здравни министри....