AES България отново с награда за безопасни условия на труд

OFFNews 08 март 2024 в 12:31 929 0

награда
За трета поредна година AES България получи признание за безопасността, която гарантира за своите служители на работното им място.

За трета поредна година AES България получи признание за безопасността, която гарантира за своите служители на работното им място.

AES Марица Изток 1 Сървисиз ЕООД беше отличена по време на Годишните национални награди по безопасност и здраве при работа. Те се връчват от Фондация „Център за безопасност и здраве при работа“ с подкрепата на Главна инспекция по труда за 14-та поредна година.

AES Марица Изток 1 Сървисиз ЕООД спечели второ място в категорията „Големи предприятия – Група 1“ (компании с над 250 заети лица) с проекта си „Подобрения на мерките по осигуряване на безопасност при работа в ограничени пространства в ТЕЦ Ей И Ес Гълъбово“. Наградата бе получена от Радостина Янакиева, ръководител „Околна среда, здраве и безопасност“ в AES България, и Николай Перчемлиев, експерт ЗБУТ.

„AES България е отговорна компания, която произвежда надеждна енергия за българските потребители при най-високи стандарти и като винаги поставя безопасността на първо място. Нашите служители са нашият най-ценен актив и ние непрекъснато работим за гарантиране на безопасна работна среда за тях“, коментира Мариана Геренова, комплексен ръководител на AES България, която поздрави колегите си за полученото престижно отличие.

AES е най-големият инвеститор в енергийния сектор в България. Компанията е собственик и оператор на най-новата и модерна топлоелектрическа централа в Югоизточна Европа – ТЕЦ AES Гълъбово и е мажоритарен собственик и оператор на най-големия в страната ветроенергиен парк – „Свети Никола”, край Каварна.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки