Стачка във ФИАТ заради трансфера на Роналдо

OFFNews 11 юли 2018 в 14:36 7008 0

Профсъюзите в италианския автомобилен производител ФИАТ са в стачна готовност заради трансфера на португалската мегазвезда Кристиано Роналдо в Ювентус.

"Работниците затягат колана, а компанията харчи стотици милиони евро за един футболист. Това е неприемливо. Хиляди семейства свършват парите в средата на месеца, а един човек ще взима милиони. Работниците на ФИАТ са осигурили благосъстоянието на компанията от три поколения, а в замяна получават бедняшки живот.

Компанията трябва да инвестира в нови модели, а не да прави богат един човек. Собствениците обичат повече футбола и развлеченията, отколкото автомобилостроенето. За това обявяваме стачка от 15 до 17 юли", пише в изявление на профсъюзите.

Новата голяма звезда на Серия “А” Кристиано Роналдо ще бъде представен официално в понеделник, твърди Gazzetta dello Sport.

В късния вчерашен следобед Реал Мадрид официално обяви раздялата с CR7. Очаква се пищна церемония по посрещането на Роналдо, като новият стадион на Ювентус ще бъде тесен за всички желаещи да го посрещнат.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови