Ювентус е идеален вариант за Кристиано Роналдо

OFFNews 04 юли 2018 в 18:24 2250 0

Този път Кристиано Роналдо не е блъфирал. Явно намеренията на португалеца да напусне Реал Мадрид са напълно сериозни. Думите му след финала на Шампионската лига, че се е чувствал добре в Реал в минало време, интервютата на негови близки, че е недоплатен и т.н. изглеждаха като поредния опит за извиване на ръцете на президента Флорентино Перес да му даде по-добър договор, но не е така.

Този път всичко е сериозно. Неслучайно Роналдо е договорил с Реал смешните за днешните стандарти 120 милиона евро за предсрочно прекратяване на договора. Според италианските медии Роналдо вече се е договорил с италианския хегемон Ювентус и по-всичко изглежда, че скоро ще го видим в черно-бялата фланелка.

Моментът за напускане е идеален. Ходът на Роналдо е подсказан и от треньора Зинедин Зидан. След тригодишна доминация в Шампионската лига той разбира, че едва ли следващият сезон ще бъде по-успешен.

Роналдо е на 33 и каквото и да прави във фитнеса, възрастта вече си оказва влиянието. Той има остра нужда от рестарт на кариерата и ново предизвикателство. Вариантът е перфектен и за двете страни.

Реал ще получи 100-120 милиона евро, ще се отърве от високата заплата на Роналдо, а новия треньор Юлен Лопетеги ще получи хоризонт да изгражда изцяло нов проект. В същото време Ювентус е клуб с богата история и дълбочина на състава, който всяка година е претендент за Шампионската лига, но му трябва суперзвезда.

В Серия А Роналдо спокойно може да играе поне още пет сезона. Та нима 38-годишният Лука Тони не вкарва дежурните си 20 гола на сезон и сега?

Животът в Италия не се различава много от Испания, а и доходите му от реклами няма да намалеят. Ювентус е и чудесен трамплин за кариера отвъд Океана, като Роналдо има пред себе си примера на Андреа Пирло, който след четири блестящи сезона в Торино, завърши кариерата си в американската MLS.

"Евроспорт"

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Да помогнем на украинските деца!