Мач във фокус: Лудогорец - Левски

OFFNews 30 ноември 2016 в 08:32 2508 0

Шампионът и лидер в класирането Лудогорец приема преследвача Левски в най-интересния мач от междинния 16-и кръг в Първа лига днес от 17,30 часа в Разград.

Домакините са в серия от 11 поредни победи и вече натрупаха преднина от 6 точки пред "сините" на върха в класирането. За последно отборът на Георги Дерменджиев не спечели в края на август, когато направи 2:2 срещу Локомотив (Пловдив). Именно тимът от "Лаута" повали с 2:1 Левски на "Герена" през изминалия уикенд и нанесе първа загуба на столичани от началото на първенството. Сега те ще имат възможност да скъсят изоставането си с евентуален успех в прекия двубой срещу Лудогорец, но ако загубят, разликата ще стане 9 точки и "орлите" трудно ще могат да бъдат догонени.

Преди това футболните емоции ще се опитат дасгорещят Славия и Ботев (Пловдив), които се изправят един срещу друг от 15 часа на националния стадион "Васил Левски". И двата отлора са далеч от най-добрата си форма и от дълго време не са се радвали на победа.

"Белите" се намират на незавидното 12-о място и нямат успех в последните си 4 мача. Ботев също изпадна в криза и от средата на октомври спечели само 1 точка - срещу Левски в Коматево. Днес "жълто-черните" ще се опитат да прекъснат негативната си серия с победа срещу Славия, а гостуването на "Васил Левски" ще е по-специално за Тодор Неделев, който ще запише своя мач №100 с екипа на Ботев.

След класическата победа с 3:0 над Нефтохимик в предишния кръг на Първа лига, днес приятната изненада на сезона Дунав гостува на Пирин (Благоевград) с амбицията отново да грабне трите точки.

Отборът на Веселин Великов има възможност да се възползва от вчерашната грешна стъпка на Черно море (1:1 с Локо ГО в Каварна) и да измести варненци от третото място в класирането. Домакинът Пирин е в серия от 6 мача без победа и със сигурност ще се опита най-после да зарадва феновете си. Освен това, "орлетата" имат да си връщат на Дунав за загубата с 0:1 в началото на сезона.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови