Владо Стоянов носи милион в касата на Лудогорец

OFFNEWS 24 ноември 2016 в 12:47 30695 1

С решителната си намеса в 76-ата минута на мача с Базел вратарят на Лудогорец Владислав Стоянов вкара 1 милион лева в касата на "орлите".

Парите ще дойдат по линия на УЕФА, откъдето дават премия от 500 000 евро за всяко равенство в турнира на богатите. Лудогорец и Базел завършиха 0:0 на националния стадион "Васил Левски", като резултатът дава шансове на Лудогорец да продължи в турнира за Лига Европа напролет.

Това беше второ равенство за "орлите" срещу Базел, като от двата мача с швейцарците приходите на тима от Разград вече са 1 милион евро. Дотук Лудогорец е спечелил над 15 милиона евро от участието си в Шампионската лига.

Сумата може сериозно да набъбне при изходящ трансфер на някоя от звездите, но всичко зависи от това какво ще се случи на 6 декември. Тогава Лудогорец гостува на Пари Сен Жермен, а Базел приема Арсенал в последния шести кръг на груповата фаза.

"Владо Стоянов е един уникален вратар какъвто отдавна не сме имали в България. Радвам се, че той направи толкова силен мач, защото върху неговия гръб имаше много напрежение през последните месеци, бих казал абсолютно незаслужено. Радвам се, че Владо Стоянов показа на всички критици, че е вратар №1 на България.", коментира изпълнителният директор на "орлите" от Разград Ангел Петричев след двубоя.

Приходите на Лудогорец от УЕФА

II-ри предварителен кръг в ШЛ: 300 хил. евро
III-ти предварителен кръг в ШЛ: 400 хил. евро
При победа в плейофа за влизане в ШЛ: 2 млн. евро
За участие в груповата фаза на ШЛ: 12 млн. евро
Общо гарантирани: 14,7 млн. евро

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови