Лудогорец почти отказа ЦСКА от шампионските амбиции

OFFNews 30 април 2023 в 22:45 1547 1

ЦСКА

Снимка Официален сайт на ЦСКА

Лудогорец си тръгне доволен от "Армията"

Действащият първенец Лудогорец победи ЦСКА с 1:0 като гост в дербито от 28-ия кръг на Първа лига и излезе начело в класирането.

Двубоят се изигра пред препълнените трибуни на "Българска армия", но феновете си тръгнаха разочаровани. С успеха разградчани събраха 68 точки, докато ЦСКА остана втори с 67.

Все още нищо не е загубено за "червените", тъй като предстоят плейофите в първенството.

ЦСКА пропусна отлични възможности да отбележи, но допусна гол в 68-ата минута, когато Игор Тиаго се разписа след изпълнение на корнер от Кирил Десподов.

Българският футбол имаше щастието да види втори пореден мач в рамките на два дни, в които стадионът е изпълнен до краен предел след този в Пловдив между Ботев и Левски (Сф) вчера. Но както и в събота, днес също срещата беше прекъсвана - най-напред в началото на второто полувреме заради фойерверки, бомбички и димки. В 70-ата минута пък Георги Кабаков се прибра в съблекалнята, както това сториха и футболистите от Разград заради хвърлени предмети по опитващия се да изпълни ъглов удар Кирил Десподов.

Кабаков извика помощниците със себе си, първо говори с капитаните, след това и с двамата треньори, а накрая и с делегата Благой Благоев от София преди да влезе в тунела, обстрелван с бутилки от минерална вода. След близо 8 минути забавяне срещата беше подновена от 67-ата минута, като изпълнителният директор на домакините Филип Филипов също влезе в тунела да провери каква е ситуацията.

ЦСКА беше по-активен в голяма част от мача и създаде повече чисти положения, особено две в рамките на минута преди почивката. Гостите от Разград имаха точно две добри ситуации, но показаха почти перфектна ефективност и стигнаха до победен гол.

Първите минути очаквано бяха повече с позиционна игра и без удари, но в рамките на кратко време домакините пропуснаха два отлични шанса да вкарат гол. Най-напред в 27-ата минута Дюкенс Назон се откъсна от своя пазач и стреля отблизо, но топката мина до вратата. Секунди по-късно неразбирателство между Франко Русо и Гонсало Пипа оставиха Браян Морено сам срещу Падт. Морено успя да го прехвърли, но топката премина на сантиметри от лявата греда.

В 39-ата минута Тобиас Хайнц получи добра топка, но на сравнително далечно разстояние. Той все пак опита шут, но бранител подложи крак и спря пътя на топката.

През второто полувреме след първото спиране за да се разсеят димките, Лудогорец беше близо до гол. Франко Русо стреля с глава, но Густаво Бусато извади топката в корнер. Но две минути след като играта беше подновена, Лудогорец поведе в резултата.

След изпълнение на корнер от Кирил Десподов, топката прелетя в цялото наказателно поле на ЦСКА. Най-напред Тибо Вион, след него Махмутович се разминаха с топката, а Игор Тиаго изпревари Амос Юга и от 2 метра с крак прати топката във вратата.

В 73-ата минута ЦСКА можеше да изравни, но Маурисио Гарсес останал сам срещу вратаря Падт благодарение на неразбирателство в защитата на гостите, стреля в тялото на вратаря. Четири минути по-късно Десподов влезе успоредно в наказателното поле и стреля, а Педро Нареси повече му попречи за да насочи топката.

Съдията Георги Кабаков, който се справи отлично със срещата, даде девет минути добавено време. Буквално секунди извън 9-ата минута ЦСКА получи правото да изпълни ъглов удар. Тибо Вион центрира, в наказателното поле се разрази истинско меле, топката беше отбита и падна на крака на Маурисио Гарсес от домакините. Ударът му обаче не беше много силен, но вратарят Падт имаше хора пред себе си и трябваше да положи доста усилия, за да спаси.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

8025

1

Trabajo

01.05 2023 в 00:26

това е защото агитката на този отбор, пак събрала се в иначе хубавия софийски квартал около ул цар Иван Асен ΙΙ, пред мача с разградските крещеше "*** за Левски" - и цапаше и взривяваше квартала, разбира се.

и понеже животът е льош - който *** вика, *** получава.
 
X

Подкастът на OFFNews