Юношески мач в столицата завърши с масов бой

Велбъжд (Кюстендил) завежда дело срещу играч на Септември

OFFNEWS 06 декември 2016 в 15:05 12073 2

Ръководството на Велбъжд (Кюстендил) ще заведе дело срещу един от футболистите на Септември (София) след масовия бой, с който завърши срещата между двата отбора в събота, съобщава специализираният сайт за детски спорт Viasport.bg

Двубоят от столичното зонално първенство за юношите старша възраст, родени през 1998-1999 г. (до 19 г.) се игра на изкуствения терен до 57 училище в столицата и завърши 1:0 за гостите от Кюстендил. Водачи в това първенство са отборите на Локомотив (София), Марек (Дупница) и Чавдар (Етрополе). Септември на 4-та позиция, а Велбъжд на 8-а.

След края на двубоя се заформи масов бой, при който най-тежко пострада футболистът на Велбъдж Марио Стоянов (на снимките). Съдията гони трима играчи на домакините и двама на гостите, но това не укротява страстите, защото в побоя се включват родители и зрители, които нахлуват на терена.

"Инцидентът стана когато свърши мачът. В края наши състезатели се радваха. Вдигнаха победоносно ръце, след което първо им налетяха футболисти на домакините, а след това и хора от трибуните - около 20 души. Нашите какво да правят?! Опитаха се да се отбраняват. На тези мачове има един човек охрана, който е на 70 години. Преди това домакините провокираха цял мач, удряха без топка... Грозна работа. Такива неща се случваха във футбола ни преди 20 години. Тогава се действаше по този начин. Почнаха да удрят наши футболисти, а те нямаше какво да направят освен да се опитат да се защитят. На терена влязоха родители и някакви момчета с качулки, може би са от фракции или фенклубове, около 5-6 човека. Имаме едно доста пострадало момче - Марио Стоянов. Водихме го в Пирогов, чакахме там, правиха му скенер на главата. Грозна картинка беше. Нашите родители се учудват как може това да се случва, как ще си пуснат децата да ходят на мачове”, коментира треньорът на Велбъжд Юлиян Кръстев пред viasport.bg.


Юлиян Кръстев

„Ние ще се опитаме да съдим това момче, което удари наш футболист. Взели сме медицинско свидетелство. Ние не сме виновни, даже и аз бях ударен, не знам от кого. Опитах се да прибера отбора в съблекалнята, но това стана веднага след мача, когато всички са разпръснати. Не можахме да се приберем. Ще се опитаме по законен път да си търсим правата, защото като останат ненаказани, се получава напрежение. Все пак тук е Кюстендил. Ако дойдат и няма наказание след това, което се случи, не знам как ще се изиграе този мач", добавя треньора на Велбъжд Юлиян Кръстев.


Удареният играч на Велбъжд Марио Стоянов след посещението в "Пирогов".

Вчера ръководството на Септември излезе с позиция по скандалния случай, в която се казва: "Ръководството на ПФК Септември София строго осъжда подобни грозни и агресивни прояви по време на спортни събития. Смятаме случката за уронваща името и имиджа на клуба, който през последните години изграждаме, с много труд и усилия, в името на това да върнем Септември на мястото, което заслужава.


Грозните сцени се разиграха в иначе ремонтираната спортна база на ФК Септември в жк. "Разсадника-Коньовица".

Многократно сме доказвали, че уважаваме противниците си, както на терена, така и извън него, осигурявайки едни от най-добрите условия за гостуващите отбори, за длъжностните лица и публиката. След обстоен преглед на видео записа от двубоя, категорично заявяваме, че обвиненията, които хвърля върху клуба, треньора на ФК Велбъжд Кюстендил, НЕ отговарят на истината. През целият мач има показани само два жълти картона и никакви груби прояви от играчите на ПФК Септември София. След края на двубоя, играч на ФК Велбъжд Кюстендил започва да провокира играч на ПФК Септември София с обидни жестове, обръщения към неговата майка, както и определения като "смешници" и подобни. Отговора на играча ни е безобидно бутане, след което четирима цивилни придружители на ФК Велбъжд влизат на терена и започват да се саморазправят с играча на ПФК Септември. Оттам провокацията от гостите, прераства в сериозна разправия с участието на играчи от двата отбора и част от техни съотборници от публиката. ПФК Септември София категорично заявява, че участвалите в инцидента играчи от отбора, ще бъдат наказани по правилника на клуба, а също така, ще понесат своите официални наказания от Дисциплинарната комисия към ЗС-София на БФС. Но в никакъв случай не приемаме, нашите играчи да бъдат сочени като провокатори на грозните сцени. Пожелаваме на пострадалият футболист от ФК Велбъжд Кюстендил бързо възстановяване", пише в съобщението до медиите на ФК Септември.

Днес имаше заседание на Дисциплинарната комисия към Зоналния съвет на БФС София, на което футболистите на Септември и Велбъжд, изгонени заради участието си с масовия бой след края на мача от столичното зонално първенство при юношите старша възраст бяха наказани за по 5 мача.

За Септември санкционираните са Радослав Казаков, Йордан Кръстев и Преслав Николов. За Велбъжд в следващите пет срещи на тима си няма да играят Андрей Асенов и Георги Георгиев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

21272

2

Гароне

06.12 2016 в 15:52

За жалост при тези ценности, които се въпитават в младежта, това е напълно нормално.