Денят на големия финал дойде, Буфон с последен шанс за трофея

Уникалната защита на Ювентус се изправя срещу безжалостното нападение на Реал

OFFNews 03 юни 2017 в 08:37 3135 0

Най-чаканият мач на годината започва точно в 21,45 часа на стадион "Милениъм" в Кардиф. Ювентус и Реал излизат в битка за трофея от Шампионската лига, след като заслужено стигнаха финала.

Двубоят обаче решава още една от най-престижните награди във футбола - тази за най-добър футболист в света. Битката за "Златната топка", каквото и да става на есен, ще бъде решена тази вечер. Легендата на италианския футбол Джиджи Буфон или Кристиано Роналдо? Първа за вратаря на Юве или пета за португалеца от Реал? Победителят взима всичко.

“Бианконерите” са готови, за да спечелят днес и да отнесат купата в Торино, след като загубиха предишните четири финала. Те имат само един спечелен в историята на ШЛ. Ювентус впечатлява през сезона с желязна защита и резултатна атака. Торинци се гордеят с допуснатите едва 3 гола от 12 мача. И нула срещу нечовешката атака на Барселона!

Реал обаче не пропуска да отбележи в 64 поредни срещи във всички турнири. Звездата на Реал Кристиано Роналдо се намира в страхотна форма, като отбеляза 13 гола в последните девет мача. Португалецът също така е преодолявал Буфон при всяка от четирите срещи помежду им.

Реал има уникалната успеваемост - 5 от 5 спечелени финала в ерата на Шампионската лига. И тази вечер може да развали проклятието, че нито един носител на трофея не е успял да го защити в следващия сезон.

Треньорите

"Достигнахме до последния мач за сезона, който е и най-важният. През тези месеци нашата увереност стана по-голяма. Победите през сезона ни помогнаха да се подготвим за утрешния мач. Прекрасно е да бъдем тук, но трябва да вярваме, че можем да донесем трофея у дома. За това се изискват баланс и силна психика", заяви Масимо Алегри.

"През седмицата работихме върху изчистването на някои неща и сега сме готови. В момента, в който чуем съдийския сигнал за начало на срещата, трябва да направим всичко възможно, за да вземем Купата. Роналдо е важен фактор, но най-голямо значение ще има представянето на Ювентус.

Отборът трябва да изиграе този мач с гордост и сърце, за да грабне трофея. Реал Мадрид разполага със страхотни играчи и добре организиран отбор, но това важи и за нас", добави Алегри.

Зинедин Зидан прогнозира велик мач. "Не планирам някакви промени в нашата игра. Ще се опитаме да държим топката далеч от нашата врата. Може да играеш фантастично цял мач и накрая да получиш гол. Всички играчи са в отлична форма и са нетърпеливи да играят. Очаквам открита игра и от двата тима".

"Играл съм в Ювентус. Футболът в Италия е известен със своето катеначо, но Ювентус не го практикува. Във футбола, за да спечелиш, трябва да се раздадеш докрай. Спечелил съм много мачове, но и съм загубил много, така че познавам и двете състояния. Най-важното е да изиграем един велик финал, който ще се започни от феновете", каза Зизу.

Капитаните

"Реал е отборът с най-много трофеи, ние с най-много загубени финали, така че смятам, че е дошъл моментът да променим историята. Как ще се почувствам, ако утре стана най-възрастният капитан, който вдига купата над главата си? Ще бъде огромна радост, тъй като в живота няма нищо по-хубаво от това да постигнеш успех, след като си работил дълго за една цел", сподели легендата.

"За мен този мач ще бъде много специален, тъй като няма да играя още 3-4 години. Именно поради това искам да изиграя мача, така че да не съжалявам за нищо след това", добави Буфон.

Капитанът на Реал (Мадрид) Серхио Рамос заяви, че мачът в Кардиф ще е равностоен и се надява да не се стига да дузпи, както миналата година срещу Атлетико Мадрид.

"В Реал не живеем в миналото, макар историята ни да е богата. В ДНК-то ни е да се борим за всеки следващ трофей. Играем до последния съдийски сигнал. Надявам се все пак да не страдаме като миналата година в Лисабон.

Няма фаворит и аутсайдер във финален мач. И двата отбора започват от нулата. Съперникът е много силен, но това е нова възможност за нас да покажем своята сила и да покажем, че сме велик отбор", каза Рамос.

Вероятни състави

Ювентус (3-4-3): Буфон, Бардзали, Бонучи, Киелини, Дани Алвеш, Пянич, Кедира, Алекс Сандро, Дибала, Игуаин.

Треньор: Масимилиано Алегри

Реал Мадрид (4-3-1-2): Навас, Данило, Варан, Рамос, Марсело, Кроос, Каземиро, Модрич, Бейл, Бензема, Роналдо.
Треньор: Зинедин Зидан

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!