Босът на Локомотив Пловдив: ЦСКА по-добре да си остане в София, ще спести някой лев

OFFNews Последна промяна на 20 октомври 2019 в 10:27 1424 0

Собственикът на Локомотив Пловдив Христо Крушарски даде обширно интервю пред "Тема Спорт" преди срещата между "черно-белите" и ЦСКА. Двубоят е днес от 17:30 часа на стадион "Локомотив".

Г-н Крушарски, наточихте ли ножа и на ЦСКА?
- Дано да сме го наточили. Най-много ще ме зарадва да създадем неприятности на ЦСКА. Те по-добре да си останат в София. Няма смисъл да пътуват. Ще спестят някой лев и няма да ги бием много. Ще им дойде добре малко почивка.

Очаквате ли смяната на треньора на "Армията" да окаже положителен ефект за ЦСКА?
- Смяната на треньора невинаги действа положително. Мен, когато ме натискаха да сменям Акрапович, не се поддадох на провокациите. В крайна сметка, който дава парата, той поръчва музиката. Треньорът трябва да чувства, че има гръб. Ако треньорът няма гръб, тогава командата става разпасана.

Този урок го научихте по трудния начин...
- Аз чета между редовете и върша това, което аз искам, а не, което ми кажат. Защото съм завършил такова училище, каквото вече няма в България.

Кое е това училище?
- В Говедарци му викаме драгушинската академия за токмакчии. Шегувам се, но сериозно ви казвам, че най-голямата трагедия в България е, че управляват хора, които не са подготвени за това. В доста сфери е така. Единият не може да чете, другият да пише...

Очаквате ли мачът в неделя да е най-посетеният на "Лаута" в елита при вашето управление?
- Надявам се. За съжаление аз, Гонзо и Христо Бонев няма да можем да го гледаме, защото ще сме в Москва. Отзовахме се на поканата на Динамо за честванията на годишнината на Лев Яшин. Ще го слушаме по радиото и ако можем, ще го гледаме по телефоните.

Кои са предимствата на вашия отбор срещу ЦСКА?
- Ние предимства нямаме, ние имаме организационни действия. Във футбола предимствата идват от организацията и мотивацията. Ние сме свикнали да казваме, че играчите са демотивирани. От какво са демотивирани? Тяхната задача е да изиграят един мач и пет дена да се готвят за него.

Какво се промени, че Локо има 32 вкарани гола в 12 мача в елита този сезон и заигра с доста повече настроение спрямо предходните сезони?
- На първо място причината е в Акрапович. На второ пак е той, а на трето съм аз. Всичко е в реда и дисциплината, мили мои. Да си сложиш ред в къщата и да знаеш кой е ключарят и кой е портиерът. Това е истината. А футболистите са наемни работници. При мен само Биската Карагарен и Митко Илиев са локомотивци. Другите са единствено професионалисти. Но успяхме да направим локомотивско звено и всички се отнасят отговорно към мачовете.

Как си обяснявате липсата на повиквателна за Димитър Илиев този сезон?
- Това си го решава селекционерът. Никой не може да му се меси, това си е негова отговорност. При мен треньорът съгласува и в крайна сметка ние го решаваме. Всички заедно взимаме решенията и виждате, че резултатите не закъсняват.

Смятате ли, че можете да удържите третото място до края на сезона?
- Ама защо третото? Защо да не сме първи? Играем всеки мач за победа, без значение кой е срещу нас. Момчетата са навити и всичко е в техни ръце. Те правят това, което трябва.

Как ще се процедира с Георги Илиев? Доколкото стана ясно, той със сигурност ще сложи край на кариерата си в края на тази година?
- Не се знае. Няма да му позволи съвестта да го направи. Аз съм психолог, разбирам тези неща. Сериозно - виждам как при нас Илиев се подмлади, той живее втори живот в Локо. Като нищо още 6-7 години може да търкаля топката. Не ми се вярва да прекъсне през зимата, поне такова ми е вътрешното усещане.

Какво се случи с двамата от Уулвс, защо не се стигна до картотекирането им?
- От цялата работа аз съм потърпевш, защото момчетата не могат да играят до края на годината. Разходите по делото си заминаха, резултатът е, че съм 20 000 евро назад. След Нова година ще ги оправим, ще направят добра подготовка и ще ги видим в действие през пролетта. И тогава вече Локомотивът няма да има спирачки.

А ще удължите ли договора на Езе?
- Той да си решава сам. Това си е негов проблем. Има си мениджър, който му дава акъл. Дано обаче да почне да му прозира акълът на Езе, защото иначе ще изтърве влака. А влакът се движи с висока скорост, може и без него...

Имате ли преговори и с други играчи за подновяването на договорите им?
- С всички останали са решени въпросите. Треньорът решава, а той иска всички. Треньорът и щабът отговарят. А ние имаме най-силния щаб в България като в това число включвам и съветниците и спортните деятели.

Колко футболисти планирате да привлечете през зимата?
- Двама. Имаме набелязани две български момчета. Едното е от елита, другото е от по-долните дивизии. Дано да се съгласят да дойдат при нас. Нали знаете, че аз имам отбор и в Трета лига - Рилски спортист. И там ги следя нещата. Което сега ме подсеща, че от Перник ме питаха какъв съм. Да им отговоря сега - аз съм помощник-готвачът на Рилски спортист.

Като президент на Локо Пловдив как гледате на всичко случило се около БФС в последно време?
- Боби имаше от кого да се научи и се научи. Сега бих гласувал за човек, който има поне малко от малко бизнес ориентация. Стига вече футболни хора са управлявали футбола. Аз досега не съм видял един футболен човек, който да вложи пари в спорта. Такова чудо няма. Като мениджър според мен от Боби не може да се намери по-добър. Пък и да видим какво остави след себе си - сградите в Бояна. Все нещо остави след себе си и не е малко. Вие сами се сетете какво направиха президентите преди него. Не искам да съм на мястото на Боби в момента.

А как гледате на разследването срещу Съдийската комисия?
- За тях не отговарям. Мен да ме разследват, колкото си искат. Аз в чужди дворове не гледам и чужди къщи не подреждам. Нямам отношение. Искам да е феърплей, нищо повече. Но сега Чавдар Цветков ми подсказва, че 15 години само си говорим, а нищо не е доказано. Така че пак казвам -моята къща е подредена и ще е така и занапред. За другите не отговарям.

Какво ще кажете за финал - било за мача с ЦСКА, или нещо за Локо?
- Пожелавам успех на ЦСКА и дано да паднат. Най-вече на моя приятел Димитър Пенев му пожелавам да е жив и здрав. Много успехи и всичко най-най.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови