България прекърши Северна Македония под обидите в Скопие

OFFNews 26 септември 2022 в 23:48 7395 2

Футбол

Снимка Team Bulgaria

Кирил Десподов донесе успеха в Скопие

Отборът на България победи Република Северна Македония с 1:0 в Скопие и постигна второ поредна победа при новия селекционер Младен Кръстаич.

С успеха и трите точки българският тим изпревари домакините и завърши на второ място в групата си в Лигата на нациите след Грузия. Победата ще ни прати и в четвърта урна при тегленето на жребия за квалификациите за Евро 2024, което беше много важно, за да не изпаднем при аутсайдерите. Двубоят премина под неспирните освирквания към нашия тим от страна на местните фенове, които скандираха и обидно към нашия тим и страна.

Победният гол в много нервния мач вкара капитанът ни Кирил Десподов в началото на второто полувреме. Българският отбор игра близо 80 минути под дъжда в Скопие с човек повече на терена заради червен картон на Тодор Тодорски още в 14-ата минута.

Селекционерът на България Младен Кръстаич направи три промени в състава в сравнение с успеха над Гибралтар преди три дни. В защита Пламен ГЪлъбов и Виктор Попов смениха Петко Христов и Иван Турицов, а в халфовата линия Янис Карабельов започна вместо Филип Кръстев.

Още преди началото на мача се усети напрежение по трибуните, като македонските фенове бурно освиркваха изпълнението на българския химн.

В 14-ата минута Тодор Тодорски от състава на домакините бе изгонен с директен червен картон, след като влезе с бутоните в лявото коляно на Марин Петков.
Мачът се изнерви.

В 24-ата минута Енис Барди увлече няколко български защитници и подаде на Малин Ристовски, който нанесе гежък удар извън наказателното поле, но българският вратар Даниел Наумов успя да избие в корнер.

В 27-ата минута Ради Кирилов се освободи много добре от защитата и успя да продължи към капитана ни Кирил Десподов, който не очакваше топката и си поведе твърде силно, като тя отиде право в ръцете на вратаря на домакините Столе Димитриевски.

В 42-рата минута при изпълнение на корнер пред вратата на Наумов Бейтулай бе оставен да играе с глава, като той насочи топката опасно, но тя мина покрай дясния стълб.

На почивката Младен Кръстаич пусна в игра като резерви Филип Кръстев и Никола Илиев на местата на Илиян Стефанов и Янис Карабельов.

България откри резултата в 50-ата минута. Тогава Ради Кирилов подаде на Кирил Десподов, който овладя топката на гърди и стреля остро между краката на вратаря Димитриевски.

В 58-ата минута Десподов центрира от корнер на задна греда, където Антон Недялков с глава насочи топката в обратния ъгъл, но тя бе избита от Бейтулай пред голлинията.

В 62-рата минута домакините бяха много близо до изравняване, като Алиоски стреля от въздуха, а Валентин Антов успя с глава да избие топката пред голлинията. В следващата атака Пламен Гълъбов изби в корнер от опасно положение.

В 71-вата минута Виктор Попов влезе на скорост в наказателното поле на домакините, но диагоналният му изстрел бе много неточен.

В края на мача едва не се стигна до масов бой, като Ради Кирилов бе провокиран от домакините и се стигна до меле между футболистите.

В добавеното време Марин Петков изчисти топката пред голлинията ни, а дебют за България направи и Иван Йорданов, който замени Десподов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

22548

2

dolivo

27.09 2022 в 09:53

Браво

Не забравяйте , че футбола е контактен спорт и не може да не се стигне до напрежение

Но в БГ просташкия наркомански манталитет на агитките ми идва много

да вземат да събират членски внос по висок, за да се изчистят от лумпените

-690

1

Козин Човков

27.09 2022 в 00:04

Всъщност първа победа, предишната срещу Гибралтар не се брои.