Скандал след думите на Гонзо кой трябва да играе в националния отбор

OFFNews 25 януари 2023 в 09:05 11391 6

Георги Пашов

Снимка Скрийншот

Георги Пашов е българин с различен цвят на кожата

Техническият директор на БФС и отговорник за националните отбори по футбол Георги Иванов - Гонзо предизвика полемика със свое изказване пред БНР. Бившият нападател на Левски и "лъвовете" заяви, че футболисти с различен от бял цвят на кожата няма да играят в националния отбор на България, докато той е директор.

"В българския национален отбор трябва да играят само българи. Докато аз съм директор на националните отбори, чужд играч, с чужд паспорт, с друг цвят на кожата няма да играе. Достойнство за всички българи е да играят за националния отбор, ако не могат, това бие върху нас. Не искам футболисти от други държави да заместват българските. В някои страни това може да го има, но за мен е порочна практика", заяви Георги Иванов и предизвика расистки скандал, който се развихри в социалните мрежи, пише "24 часа".

В момента Гонзо обикаля страната и прави срещи с клубове на тема детско-юношески футбол, но акцентът на обиколката му се измести върху това изказване. Футболисти с различен цвят на кожата вече са били част от националния отбор, а дори в момента към мъжкия национален отбор е вперил поглед футболист, превърнал се в част от младежкия национален тим на България. Това е Силвестър Джаспър - с майка българка и баща от Нигерия, играе в Англия, но вече се изявява и в националния тим на България до 21 г.

Друг пример е нападателят от школата на Левски Стивън Жерард Жан Ив Гаоте, който е част и от националния отбор на България до 15 г. Сред примерите в бурята от негативни коментари е и крайният защитник Георги Пашов, който има мачове за мъжкия национален отбор на България. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

110

6

Перпендикуляр

25.01 2023 в 12:22

Сега остава и да започнат да коленичат преди всеки мач. Ние си ги знаем, че едва си стоят на краката след бурните нощи, ама чак толкова...

-1650

4

ob1

25.01 2023 в 10:58

"Black players in the Russian national team... ridiculous"
от
https://www.foxsports.com.au/football/black-players-in-the-russian-national-team-ridiculous-expl-strikers-shocking-r acist-rant/news-story/a3408bed71b9094a09ae916dd7f78f76

Напълно си в съгласие с расисткия ви рашизъм, веждичка, ще получиш значка от мутрафонова... само не знам дали няма да те могилизират най-накрая ако идеш да си я получиш. Я си стой на безопасно във вражеския Бургас :)

615

3

швейк

25.01 2023 в 10:41

по това си приличат либерастите и московската кочина - плюят по нормалните, но искат да са като тях

-1650

1

ob1

25.01 2023 в 09:20

Е как, Гонзо от край време е титан на мисълта, зад тия два пръста чело никой не знае какво става...
 
X

Да помогнем на украинските деца!