ЕК разделя наблюдението над България и Румъния

OFFNews Последна промяна на 15 февруари 2016 в 22:33 8460 28

ЕК разделя наблюдението над България и Румъния

Европейската комисия най-вероятно ще раздели мониторинга над правосъдието и вътрешните работи в Румъния и България. Това стана ясно от изказване на председателя на комисията Жан Клод Юнкер на съвместна пресконференция с румънския премиер Дачиан Чолош.

Няма тясна връзка между България и Румъния по механизма за сътрудничество и проверка, заяви Юнкер. Той изрази убеденост, че механизмът ще бъде прекратен до края на мандата на тази комисия, който изтича през 2019 г. 

"Ако Румъния е готова преди нашите български приятели, е очевидно, че механизмът ще бъде доведен до своя край. Ако Румъния е постигнала необходимото равнище съобразно очакванията на ЕК и останалите държави в ЕС, това ще бъде направено. Ще сторя всичко по силите си, за да ускоря процеса. Много сме доволни от извършеното от румънското правителство при новия премиер", добави Юнкер.

Румъния поиска от ЕК да прекрати наблюдението на борбата с корупцията и съдебните реформи, тъй като е изпълнила целите на Механизма за сътрудничество и проверка, чрез който става това. Премиерът на страната заяви, че очаква мониторингът да отпадне още преди края на мандата на Комисията.

"Според нас механизмът постигна целите си, поставени при неговото въвеждане. Това не означава, че няма да продължим борбата си с корупцията. Според нас има възможности този процес - борбата с корупцията, да бъде включен в националните механизми за правораздаване", добави румънският премиер.

Той каза още, че са обсъдили с Юнкер кандидатурата на страната му за Шенген и че тя изпълнява критериите за допускане в зоната без вътрешен паспортен контрол.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

16.02 2016 в 15:43

Тъй нареченият "политически" елит, танцуващ под чалга ритъма на рубладжийското задкулисие, успя да "извая" в един съюз на 28 европейски държави унизителния образ на България на ЕДИНСТВЕНАТА "НАБЛЮДАВАНА" ЧЕРНА ОВЦА ! Факт !

16.02 2016 в 11:59

Защо лъжете че ЕК разделя наблюдението?Казаха им че се справят добре,и че може,"НЯКОГА" в бъдеще но не сега,да се реши да отпадне наблюдението им,ама ще видят на следващия доклад,ЕК ще прецени,и тогава ще видят.Значи,останете с очаквания,но няма да стане сега!
А иначе и Румъния и България искат надлюдението да отпадне.Май четете текста,както дявола евнгелието.

16.02 2016 в 11:58

Браво на румънците, последователни копелета излезнаха!
Ние уви си имаме само проруски копелета или такива с руско самосъзнание като Дебил Балкански. После защо сме на опашката.

16.02 2016 в 11:22

А някой спомня ли ли, че по времето на Костов нещата стояха наобратно???????????????????????????? #КОЙ е виновен да останем на опашката в ЕС??????????????????

16.02 2016 в 11:13

Това се очакваше отдавна, след като Баце без никакво стеснение се вслушва не в гласа на своя народ и на ЕС, а в "съветите" на агент Гоце, агент Сава и тяхната бухалка Аве Цезар ! Прецакаха КТБ, Антикорупционния закон, ключовите Конституционни промени за правосъдна реформа и какво ли още не! И най важното - не вкарват в затвора нито един крупен мафиот ! Нито един !!! Дори Христо Бисеров оправдаха ! Това какво показва ? Че Баце е неразделна част от статуквото ! А иначе сме царе на обещанията и на селските лакардии ! Държавата на мафията остава единствена в ЕС под наблюдение и без доверие на външните ивеститори ! Съсипаха и прогониха от неговия бащин дом трудоспособния българския народ ! Позор !

16.02 2016 в 10:34

Това съобщение, което Юнкер спести на приятеля си Борисов при обявяването на долклада означава само едно - ОСТАВКА.

16.02 2016 в 08:33

Тиквочев, с всичката подкрепа, която събра от електората благодарение на мутренската си визия и с политическата подкрепа на що годе нормални партии, и врагоприятели от ДС, трябваше да направи чудеса.
По-добър шанс едва ли ще има скоро.

16.02 2016 в 05:13

Територията с народеца си остава там където беше и преди! Заедно с простотията...Нека всички други вървят напред за да има с кого да се сравнява в нещастието беднотията и глупостта! Иначе имате си най-много "професори", калпаци и червени каскети на глава от населението!

16.02 2016 в 04:55

Ха, румънците се прецакаха, тяхното членство в ЕК става "съжителство", а пък нашето си остава "робство".

16.02 2016 в 01:26

Всъщност вицът е следния (разширена версия):

"Две мухи кацнали върху едно лайно и едната попитала:

- Искаш ли да ти разкажа един виц?

Другата муха отговорила:

- Да, обаче само да не е мръсен.

- Защо?

- Ами защото сега ще обядваме.

В този момент обаче другата започнала да повръща.

- Защо повръщаш, ма?

- Еми видях един косъм."

Това е пълният вариант на тоя виц.