Какъв диван да изберем за хола

OFFNews 21 юли 2021 в 11:04 3573 0

Всичко започва от нашия дом и всичко приключва именно там - денят потъва в красивия интериор и притихва до сутринта в очакване да го посрещнем за пореден път... Жилището има и характер, силен при това, то е своеобразна среща на нашия вътрешен свят с приумиците на модата, което го прави и толкова уникално. Когато обзавеждаме, ние създаваме и творим. Често правим и мащабна преоценка на постигнатото дотук с оглед на възможностите, от които можем да се възползваме занапред, за да бъде обстановката вкъщи още по-невероятна!

Откъде започва изборът на подходящ диван

Всяка всекидневна трябва да предлага свежо посрещане и кокетна обстановка, в която да разтоварим в края на деня. За да ни осигурява желаното ниво на удобство, е нужно да не правим компромиси с подбора на мека мебел за дневна с персонализирано звучене. Тя може да има минималистично излъчване или да ни напомня за отминалите времена, когато отдадеността към детайла е била пословична, което е предавало и сладка пикантност на делничния ден.

Същото можем да постигнем и днес, с висококачествените дивани в МебелМаг, които представят пред аудиторията една доста по-различна концепция за това що е то висока естетика и практичност. Вече не е нужно да насочваме фокус най-напред към ниската цена, а едва след това към детайлите при изработката, което не е най-доброто в случая. Защото всъщност можем да имаме всичко! Ето какви са основните критерии, по които е хубаво да се водим при избор на ъглов или друг вид диван:

  • Размери на помещението - когато разполагаме с достатъчно площ, можем да си позволим обемисти мебели, в случая п-образен диван или разтегателен с функция за сън; 
  • Разположение на мебелите - естетическо съзвучие се постига тогава, когато вземем под внимание и най-малките подробности. Останалите мебели в хола трябва да комуникират с дивана по правилния начин, или иначе казано - да не си пречат помежду си, а да водят до удобна организация на зоните в стаята и преходността между тях;
  • Стил на интериора - еклектичните решения са много актуални в наши дни, но те определено не са за всекиго. В стилово отношение има много за какво да се помисли, така че цялото пространство да е изпълнено с красота и модерен минимализъм.

Най-добрият диван е на първо място комфортен. Със сигурност трябва и да е практичен и ергономичен - имайки предвид основното му предназначение, би било безотговорно да инвестираме средства в интериорен компонент, който е всичко друго, но не и комфортен. След това се насочете към дизайна, така че той да отговаря на цялостния интериорен стил на помещението.

Какви видове дивани има

Онлайн можете да откриете модерни и удобни дивани за дома, които притежават стилен дизайн за Вашите още по-съвършени моменти в компанията на приютяваща топлина и елегантна красота, с която е пропит всеки квадратен метър в спалнята, кухнята, хола - няма значение… Ето какви видове има:

  • Ъглов диван;
  • П-образен;
  • Тип канапе;
  • С лежанка и с ракла;
  • Модулни модели;
  • С функция за сън или без;
  • Кожени и с текстилна дамаска;

По-важното е да се чувстваме добре навсякъде, без изключения, което означава, че ще ни е нужен и удобен диван, или дори два! Онлайн можете да откриете лесно подходящия за вас диван, поради голямото разнообразие, а и ще спестите време от лутане по магазините. Предимствата и недостатъците при онлайн и офлайн пазаруването на мека мебел ще разгледаме в края на статията.

Кои са възможните размери

Разнообразието от канапе на ъгъл и много още други разновидности е огромно, което включва и опциите за размер

  • Двуместен;
  • Триместен;
  • Четириместен;
  • Многоместен (5+ места).

Всяко едно решение има своите предимства и недостатъци, като тук е най-важно да се съобразим изцяло с наличната квадратура и функционалността, която търсим.

Какви тапицерии и цветове са налични

Диванът е мебел, която не бива да бъде избрана просто така - без особени изисквания към нейния дизайн, цвят и тапицерия. Добре е да се позовем и потърсим вдъхновение в актуалните модни тенденции, които винаги имат с какво да ни удивят. Можете да избирате от модели мека мебел от кожа, текстил или в комбинация от двете, както и в цветове (кафяво, зелено, розово, жълто, червено и др.), които ще придадат на дневната модерен завършек, но по деликатен и фин начин с предопределящ характер.

Какви са предимствата и недостатъците на поръчките от онлайн магазин и физическото пазаруване

Когато пазаруваме онлайн, имаме много по-голяма възможност да разгледаме неограничен брой продукти и то без да излизаме от дома си. Това е едно от най-големите предимства на интернет търговията, на която все повече хора залагат. По-ниските цени и изгодните отстъпки са също сред множеството преимущества в случая. Физическият шопинг на свой ред ни позволява да видим продукта на живо, да го докоснем, да го разгледаме и изпробваме, а след това да преценим дали си заслужава да го купим, но пък е доста времеемко. Немалка част от потребителите залагат на комбинацията от двата варианта - първо намират подходящия модел онлайн, а след това отиват във физическия магазин за да се уверят дали наистина отговаря на изискванията им.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови