„Зелените“ оформили листите си с таен вот

Елица Мартинова 08 април 2013 в 15:58 3189 6

Борислав Сандов. Снимка: БГНЕС
Борислав Сандов. Снимка: БГНЕС

Кандидат-депутатите на ПП „Зелените“ на Борислав Сандов не са спуснати от партийната централа, а са избирани чрез тайно гласуване. Това стана ясно на пресконференция в понеделник, на която бяха представени водачите на листите.

От партията подчертаха, че са събрали номинациите си в седмицата на гората след среща във Велико Търново, на която кандидатите са представили възгледите си.

По думите на съпредседателя на партията Георг Тупарев в листите са намерили място предимно млади хора, експерти в сферата на околната среда, икономиката, социалния сектор и биоземеделието. Тупарев бе категоричен, че никой от кандидатите не е обвързан със стария политически режим.

От ПП „Зелените“ очертават пред себе си пет основни приоритета:

  1. ефективно гражданско участие в управлението;
  2. премахване на монополите и осигуряване на заетост;
  3. качествено образование и достъпно здравеопазване;
  4. енергийна независимост и зелена икономика;
  5. запазена природа и споделени ползи;

„Българската природа трябва да е ресурс на цялото общество, а не за частния интерес на определени хора. Гората не е само дървесина за един или друг, тя дава блага за обществото. Природата може да е източник на ресурси за развитието на земеделието, туризма и за други аспекти на обществото“, коментира председателят на ПП „Зелените“ Борислав Сандов.

Водач на листите в 23 МИР-София е Борислав Сандов, в 24-МИР София – Петко Цветков, а в 25 МИР-София – Георг Тупарев.

Водач на листата във Варна е лидерът на протестите в защита на Морската градина Калина Павлова.

В Бургас „Зелените“ са заложили на Даниела Божинова, която бе сред инициаторите на местния референдум за петролопровода Бургас-Александруполис.

Водач на листата в Пловдив-град е Петко Политов, който бе сред главните лица на кампанията против застрояването на Бунарджика.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови