Зелените: ТИМ е заплаха за националната сигурност

10 март 2013 в 18:13 10715 9

Борислав Сандов. Снимка: БГНЕС
Борислав Сандов. Снимка: БГНЕС

ТИМ е заплаха за националната сигурност на България, заяви съпредседателят на партия "Зелените" Борислав Сандов.

"Зелените" настояват ГДБОП, Главна прокуратурата, Комисията за финансов надзор и Комисията за защита на конкуренцията да започнат проверки на ТИМ.

Групировката е заподозряна за източване и пране на пари в особено големи размери и системен рекет над граждани и бизнес. Ние не можем да позволим това да продължава. Многохилядните протести изразяват общото недоволство срещу срастването на политическия картел с организираната престъпност, каза Сандов.

ТИМ притежава 25 % от "ЧЕЗ Продажби" и около 5 % от "ЧЕЗ Разпределение" и има 2 души в борда на директорите на ЧЕЗ. Единият от тях е бившият председател на КФН Апостол Апостолов, заяви съпредседателят на партия "Зелените".

Настояваме Комисията за финансов надзор да започне спешно проверка на портфейлите на пенсионните фондове "Съгласие" и "Сила", които са пряко свързани с ТИМ, заяви Сандов.

Важно е, че кметът на Варна подаде оставка, но тепърва трябва да видим оставките и на Общинския съвет, особено след като стана ясно, че трима от общинските съветници, представители на партия "Нашият град" - партията на ТИМ, са избрани нелегитимно, добави още Сандов.

ТИМ е директно отговорна за унищожаването на ската в Морската градина във Варна. Подозираме, че ТИМ има връзка с компании, извършващи проучвания добив на газ и нефт, обявиха "Зелените".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!