Здравната министърка размисли, няма да връща пушенето в кръчмите

Последна промяна на 13 юли 2013 в 14:58 1921 8

Таня Андреева, Снимка: БГНЕС
Таня Андреева, Снимка: БГНЕС

Здравният министър Таня Андреева преосмисли позицията си за пушенето. Месец и половина след като анонсира либерализиране на пълната забрана за пушене в заведенията  тя се отрече от думите си и даже заяви, че глобите за нарушаване на забраната ще бъдат увеличени.

Андреева, чиито първи думи при приемането на проблемния и нереформиран здравен сектор от служебния здравен министър проф. Николай Петров бяха "Вероятно ще вървим към либерализиране на забраната за пушене на обществени места" днес каза, че е била разбрана неправилно.

"Дълбоко мое убеждение е, че забраната за пушене трябва да остане. Този закон беше трудно приет и когато сме постигнали нещо положително - а то е, че в момента има единодушие между пушачи и непушачи - на всеки му е приятно да влезе в заведение, в което не се пуши, не би трябвало да правим крачка назад", каза Андреева в "Седмицата" на Дарик радио.

Тя обясни, че първоначално не била разбрана правилно и че никога не е подкрепяла идеята за либерализиране на решима за пушене. Даже щяла да предложи по-високи глоби за заведенията, където забраната се нарушава.

„Ще предложа глобите за нарушения да бъдат по-високи. Доста глоби са събрани до момента, проблемът е, че някои заведения могат да си позволят неколкократно да платят високи глоби. Там трябва да се мисли за по-сериозни санкции - като затваряне на заведения при двукратно или трикратно нарушение на забраната", каза още Андреева.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

16.07 2013 в 21:44

нещо много бързо ги хвана амнезията забравиха какво обещаваха предизборно нищо ще им припомним когато стане горещо.защо ли пушачите да им спретнем един протест и ние заедно с тези които сега протестират всеки ден пред парламента.да го организираме лесно е с фейсбук бързо ще стане.собствениците на заведения и те ще се присъединят нали те най много пострадаха от забраната. БСП на следващите избори да се готви да бъде опозиция това ще е нашия подарък за тях.както изглежда избори може да има и тази есен тогава ще се види кой какво е лъгал.

14.07 2013 в 00:15

Правителство не трябва за да гласуват по-високи глоби, щом е толкоз спешно.

Ама да си заминава и тя и Орешарски докато все още ма България. Щото има реална опасност да дават буквари с друга азбука скоро време.....иде 3-та национална катастрофа

13.07 2013 в 21:18

Съгласен! Да го приемат като спешна мярка утре на извънредно заседание, на което точка две да е оставка на правителството и НС!

13.07 2013 в 19:08

В лицето е копие на Кати Бейтс в ролята на Ани Уилкс от "Мизъри":) Жестоко!

13.07 2013 в 17:07

Мисли тя денонощно, как да пласира верни калинки на отговорни места. Нали върна крими шефката на онкологията

13.07 2013 в 16:40

Другарко Андреева, помислете и за източването на болниците вечв 15 години - ИСУЛ например

...някои станаха милионери от медицински консумативи

13.07 2013 в 15:44

оФца заспала! ;)

13.07 2013 в 15:16

За такова неразбиране хора в затвора отиват. А от нея искаме само ОСТАВКА. Инак извинението е прието