Записите от смъртта на Пламен Горанов са автентични

20 март 2013 в 14:29 3703 1

Грамадата в чест на Пламен Горанов във Варна. Снимка Булфото
Грамадата в чест на Пламен Горанов във Варна. Снимка Булфото

Няма манипулация на записите, които показват как Пламен Горанов се е самозапалил пред Община Варна.

Това е категоричното мнение на Районната прокуратура, откъдето днес изнесоха резултатите от проверката. 

Експертизата потвърждава първоначално обявената от прокуратурата версия, че Пламен е бил сам, когато е посегнал на живота си. Проверка на автентичността на записите от охранителните камери бе направена по настояване на приятели на загиналия млад мъж, които допускат, че някой може да го е подтикнал към самозапалването или да е имало опит за убийство.

Технологията, по която са правени записите, е цифрова. Според експертите и най-малката намеса в тях би оставила следи, каза говорителят на Районната прокуратура на Варна Десислава Йотова.

Експертизата на записите е правена във Варна. Предстои да станат ясни резултатите от графологичния анализ на плаката, който 36-годишният мъж е носел със себе си, преди да се запали.

Засега няма данни някой да е подтикнал Горанов към акта на самозапалване, нито да е имал съучастник. Прокуратурата обаче не даде отговор на неколкократко поставяния от репортерите въпрос, дали Пламен е споделял пред някого намеренията си.

По-рано днес приятели на Пламен обявиха, че започват подписка, която ще внесат в прокуратурата. Тя съдържа искане журналисти и други граждани да получат достъп до записите от охранителните камери от фаталния ден. Прокурор Йотова обяви, че по закон това може да се изиска само от роднини и страни, които имат касателство, чрез адвокат.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови