Поискаха специален надзор за делото за смъртта на Пламен

Юлиан Христов 20 март 2013 в 08:43 2809 3

Пламен Горанов
Пламен Горанов

Наблюдаващият прокурор, който води разследването за смъртта на Пламен Горанов, е поискал делото да мине под специален надзор. 

Това означава, че прокурори от ВКП и Окръжната прокуратура във Варна ще наблюдават как върви разследването, което обикновено се прави при тежки дела и при дела дела с висок обществен интерес.  За сега на искането на наблюдаващия прокурор от Районната прокуратура в Морската столица не е отговорено. 

Въпреки, че държавното обвинение отбелязва резултати по разследването, обявено за приоритетно, за сега подробности не се дават. Пред OFFNews говорителят на Районната прокуратура заяви, че сред близките на Пламен и обществеността има съмнения в обстоятелствата около смъртта на 36-годишния мъж. За това беше назначена и експертиза на видеозаписите от инцидента. “Има такива съмнения в обществото и ние държим, именно по този начин, те да бъдат пресечени, след като излезе заключението на експертизата”, коментира говорителката на прокуратурата.

Единият запис е от камера, собственост на община Варна, а другият – от камера на сектора по видеонаблюдение на Областната дирекция на МВР. Във вторник стана ясно, че прокуратурата е готова с експертизата, но подробности около заключението и това какво се вижда на записите, все още няма. 

Прокурорите са направили и оглед в дома на Пламен както и на автомобила му, разпитани са и медиците, които са поели лечението му непосредствено след инцидента.  

Точно преди месец, в деня, в който правителството на Бойко Борисов подаде оставка, Пламен Горанов се запали в знак на протест срещу управлението на Варна и монопола на групировката ТИМ. Това стана само ден, след като същото направи мъж във Велико Търново. Преди да посегне на живота си, Пламен опъна плакат с надпис: "Оставка на Киро и целия Общински съвет до 17 часа на 20 февруари 2013 година". Общински охранител, който се притекъл на помощ на Пламен, прибра плаката, и така той остана скрит от разследващите. 

Приятелите и близките на Пламен са категорични, че той е бил манипулиран и някой го е склонил да постъпи по този начин. Някои от тях са категорични, че в случая дори може да става въпрос и за предумишлено убийство. Именно това са и съмненията, които прокуратурата опитва да опровергае. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!