Проверяват автентичността на кадрите с горящия Пламен

Юлиан Христов 08 март 2013 в 11:35 3947 0

Грамадата в чест на Пламен Горанов във Варна. Снимка Булфото
Грамадата в чест на Пламен Горанов във Варна. Снимка Булфото

Прокуратурата ще проверява автентични ли са кадрите с горящия Пламен Горанов. Това обяви говорителката на Районната прокуратура във Варна Десислава Йотова.

Пред OFFNews прокурор Йотова обясни, че причината за назначаването на експертизата е, да се изчистят всякакви съмнения, че това, което се вижда на записите от инцидента  е манипулирано. "Има такива съмнения в обществото и ние държим, именно по този начин, те да бъдат пресечени, след като излезе заключението на експертизата", коментира говорителката на прокуратурата.

Към делото са изискани записите от две охранителни камери. Единият запис е от охранителна камера на община Варна, а другият - от камера на сектора по видеонаблюдение на Областната дирекция на МВР. 

Все още се разпитват свидетели, очакват се и окончателните резултати назначената съдебно-медицинската експертиза, назначена след резултатите от аутопсията на тялото на Пламен.

Още на 20 февруари, когато Пламен се запали пред сградата на общината, негови приятели се усъмниха в това, че той е бил запален от друг човек. В понеделник прокуратурата обяви, че от записите на камерите ставало ясно, че Пламен е бил сам пред сградата на община Варна в часа на инцидента - около 7,30 ч.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Да помогнем на украинските деца!