Всички държавни имоти - със застраховка срещу бедствия

Последна промяна на 18 октомври 2012 в 11:49 1358 1

От 1 януари 2013 г. всички държавни имоти задължително ще се застраховат срещу природни бедствия и земетресения. Снимка: БГНЕС
От 1 януари 2013 г. всички държавни имоти задължително ще се застраховат срещу природни бедствия и земетресения. Снимка: БГНЕС

Всички държавни имоти ще бъдат застраховани задължително срещу природни бедствия и земетресения. Това предвиждат приетите днес на първо четене в парламента промени в Закона за държавната собственост.

Новите поправки трябва да влязат в сила от 1 януари 2013 г.

Предвижда се включване на застрахователните рискове „природни бедствия” и „земетресение” към задължителните сега застраховки. Повечето застрахователни компании поставят „земетресение” извън обхвата на застраховките, покриващи риск от природни бедствия. За покриването му се доплаща.

По време на дебата преди гласуването депутатът от "Атака” Павел Шопов заяви от парламентарната трибуна, че е твърдо против промените. Новите правила щели да натоварят излишно държавния бюджет. 

Предложението за включването на новите застраховки бе предложено в края на август от депутати. То бе провокирано от земетресението, пожарите и наводнението в Бисер.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови