Quantcast

Връчват на Валери Петров и Милен Врабевски наградата за европейски гражданин

Последна промяна на 11 октомври 2013 в 08:33 3444 2

Валери Петров, Снимка: БГНЕС
Валери Петров, Снимка: БГНЕС

Известният писател, поет и преводач Валери Петров и председателят на фондация „Българска памет“ Милен Врабевски ще получат днес наградата на ЕП за европейски гражданин. На церемонията ще присъства и президентът Росен Плевнелиев.

Тазгодишната Награда за европейски гражданин ще получат 43-ма лауреати от 21 страни членки на ЕС.

Наградата се присъжда от 2008 г. насам за на граждани и организации, допринесли за насърчаването на по-доброто трансгранично и транснационално сътрудничество в ЕС.

Миналата година наградата получиха 37 души, като сред тях беше и българинът Петър Петров – механик на кораба „Коста Конкордия“, който помогна за спасяването на пътници и членове на екипажа при потъването на кораба.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12.10 2013 в 23:51

Знае ли някой с какво се занимава този човек? С медицински опити върху сънародниците си, т.е. ползва ги като опитни зайчета! Парите му(много, наистина много пари!) идват от фирмата му за проучване на лекарства върху хора! Тук в България. Тъй като на Запад стана много трудно лекарите и пациентите да участват в такива проучвания, фармацевтичните фирми се насочиха към Източна Европа и Субсахарна Африка(в арабските страни за такива опити се влиза в затвора). В България намериха добър сътрудник в лицето на Врабевски. Името на Валери Петров до това на Врабевски!!! Хора, господа журналисти - проверете какъв е същинския предмет на дейност на този човек! Говори ли ви нещо фирмата "Комак Медикал"?

11.10 2013 в 08:56

Поздравления за големия Валери Петров!