Волен Сидеров посегнал на журналист в парламента

16 януари 2013 в 13:40 2760 6

Волен Сидеров. Снимка: БГНЕС
Волен Сидеров. Снимка: БГНЕС

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров е ритнал репортера на информационния сайт pik.bg Лъчезар Лисицов.

За случката разказа самият потърпевш пред колегите си в кулоарите на парламента. Инцидентът е станал около обяд в стаята на парламентарната група на партията.

По думите на Лисицов конфликтът е възникнал заради въпрос на лидера на партията относно екскурзията му с депутатката Деница Гаджева в Париж миналия декември.

"Не го ядоса самият въпрос. Казах му, че не сме чули коментара му, затова го търся, а той се ядоса", разказва Лисицов.

Според разказа му Сидеров го е сграбчил за блузата с две ръце, издърпал го е в стаята на "Атака" и е захвърлил диктофона му в стената. По думите на Лисицов депутатът Десислав Чуколов е заключил вратата и заедно с лидера на партията са започнали да го питат "Защо лъжеш, бе?". 

Репортерът на pik.bg твърди, че от яд Сидеров го е ритнал в крака.

"Изрита ме в крака, после аз излязох и 5 минути чаках за диктофона си. Накрая излезе някой и ми го подхвърли", коментира Лисицов.

Журналистът показа пред други репортери левия си крак, където имаше следи от ожулване. Записът на диктофона му е твърде кратък и не дава ясни сведения.

"Нямам свидетели. На практика всичките свидетели са депутати от "Атака", каза репортерът.

Лисицов е подал жалба в Пето районно управление на МВР срещу Волен Сидеров.

Лидерът на "Атака" напусна парламента малко след инцидента.

По-късно пред репортери Десислав Чуколов обясни, че журналистът сам е нахълтал в стаята на "Атака" като задавал въпроси на Волен Сидеров. Лидерът на партията му казал, че бърза за медийна изява и нямал време да отговаря. Тогава Чуколов хванал репортера за ръка като искал за го изведе от стаята, при което вторият се опитал да блокира вратата. Именно така се получила и раната на крака му.

Подобен бе разказът и на очевидец, който пожела да не издава името си. Според него журналистът напористо е преследвал Сидеров и го е дърпал за ръкава на сакото.  

"Вътре се видя как момчето рита вратата, иначе какво са си говорили - не мога да кажа", коментира пред OFFNews очевидецът.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика