Война между таксиметровите шофьори и в Бургас

03 юни 2013 в 18:16 1684 0

Таксита. Снимка: БГНЕС
Таксита. Снимка: БГНЕС

Война се е разразила между шофьорите на таксита и в Бургаска област преди началото на активния сезона, съобщи bTV.

Наскоро се разрази битка за клиенти между таксиджиите във Варна.

Най-сериозен сблъсъкът между шофьорите на аерогарата в Бургас. Част от шофьорите твърдят, че са подложени на рекет и тормоз на аеропорта.

„Млади момчета ходят да плашат по паркингите, дали „На посрещане", „На изпращане", тупат те по врата: „Айде, махай се от тук, няма да вземаш!", разказа таксиметров шофьор пред bTV. 

Друг шофьор разказва, че дори шофьори с предварителни поръчки са изтласквани насила в страни, а клиентите им хващат други таксита. По думите му нерядка гледка са побоища и дори вадене на клиентите от колите.

„В повечето случаи натрошават автомобила, стъкла, гуми, потрошават всичко и като ти вържат ръцете, не можеш да работиш,” твърди един потърпевшите таксиджии.

„Обстановката на летището е взривоопасна, може да се стигне до такива инциденти, да ни посрамят пред цяла Европа, ако не и пред целия свят,” коментира пред bTV Тодор Тодоров от Таксиметровия консорциум в Поморие.

В колективна жалба потърпевшите настояват полицията да се намеси. 

Ако не се вземат мерки, шофьорите плашат с блокада на пътя за Слънчев бряг. Очаква се в спора да се намеси и Държавната автомобилна инспекция (ДАИ).

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!