Quantcast

Уволняват полицай, поискал списък с новите членове на ГЕРБ-Варна

Последна промяна на 13 септември 2013 в 16:30 2132 2

Цветлин Йовчев, министър на вътрешните работи. Снимка: БГНЕС
Цветлин Йовчев, министър на вътрешните работи. Снимка: БГНЕС

Полицаят поискал списък с новите членове на ГЕРБ във Варна по всяка вероятност ще бъде уволнен, стана ясно от думите на вътрешния министър Цветлин Йовчев.

Гл. инспектор Александър Сидеров еднолично взел решение да прати писмото до ГЕРБ и да поиска списъка въпреки изрична забрана от началника си. Йовчев е разпоредил образуването на дисциплинарно производство срещу гл. инсп. Сидеров.

След проверката на дирекция "Инспекторат" е приключила със становище за данни за извършване на тежко дисциплинарно нарушение от гл. инсп. Сидеров, за което се предвижда дисциплинарно уволнение, каза Йовчев.

Силовият вицепремиер подчерта, че ведомственото ръководство няма никакво отношение към този случай и "никога не бихме подкрепили такива действия".

Скандалното писмо на главен инспектор Сидеров стана повод лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов многократно да коментира, че подобен полицейски произвол не е допускан при неговото управление.

"В периода 2010-2013 г. въпросният служител е бил награждаван четири пъти. Нямам нормално обяснение защо той би пренебрегнал разпорежданията на началника си... Пренебрегване на етичния кодекс... Искрено се надявам тук да не търсим други мотиви. Възможно е провокация, надявам се да не е така, но всичко води натам", отбеляза Цветлин Йовчев.

Министърът добави, че главен инспектор Александър Сидеров дори е изготвил фалшив документ, без обаче да конкретизира за какво става дума, както и дали прокуратурата вече е сезирана за случая. Съставянето на документ с невярно съдържание е престъпление по смисъл на НК и ако такова бъде доказано, уволнението не може да е достатъчно наказание.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13.09 2013 в 17:13

кой знае какво ли се крие,че искат да гонят човека,и бай ти боко тиквата пак е на наркотици да ги дрънка такива врели некипели

13.09 2013 в 17:04

Министър Цветлин Йовчев с помощта на назначения от него шеф на ОД на МВР- Варна, години наред шеф на 2-ро районно във Варна, чиято работа е била да пази публичния дом на Киреча (цитирам Афера) уволнява способния началник на отдел "Криминална полиция", Гл. инспектор Александър Сидеров , с помоща на прозрачна интрига.