Трусът в Симитли не е причинил щети в мина „Ораново”

ОFFNews 27 юли 2013 в 13:28 2485 0

Мина
Мина "Ораново"

Засега няма индикация, че земетресението в района на Симитли е причинило щети в мина „Ораново”, където остават блокирани двамата миньори- Николай Михайлов и Иван Лазаров, съобщи БНР.

Трето денонощие продължава прокопаването на обходния тунел, който е с обща дължина 33 метра. На денонощие спасителните екипи напредват с около 4 метра, съобщи главният инженер на мината Бонислав Попов.

В момента сме напреднали около 5 метра в тази изработка, дето се намира в ляво и общо 12 метра в цялата обходна изработка. Пак се работи на трисменен график на работа, работят около 20 човека общо в участъка плюс трима спасители от миноспасител на Бобов дол, обясни Попов.

Земните трусове, разтърсили рано тази сутрин района на Симитли и Благоевград не са възпрепятствали работата на миньорите под земята.

Работата си върви нормално, а иначе под земята се усеща леко припукване на металните рамки, понеже основно с метален креп са закрепени изработките. Няма почивни дни! Работим непрекъснато по прокарването на тази изработка и в последствие откриването на хората, каза той.

Акцията все още се води спасителна, категоричен е инж. Бонислав Попов. Прокарването на новата галерия започна, след като комисия от експерти взе решение търсенето на затрупаните миньори да продължи по обходен маршрут заради сериозния риск, при който работеха спасителните екипи.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Да помогнем на украинските деца!