Транспортният министър: Ще пооздравим БДЖ и после ще продаваме

Последна промяна на 15 юни 2013 в 13:58 1211 3

Данаил Папазов, министър на транспорта. Снимка: БГНЕС
Данаил Папазов, министър на транспорта. Снимка: БГНЕС

Новият транспортен министър Данаил Папазов ще спре приватизацията на БДЖ "Товарни превози". Той съобщи това в интервю за "Дарик".

Според него БДЖ „Товарни превози" трябва да се приватизира, но не сега, защото това няма да намали дълговете на компанията и да облекчи тежкото финансово състояние, в което тя се намира.

„Ще се опитам да спра приватизацията в момента, защото тя няма да доведе до абсолютно никакъв резултат.

Ние ще продадем целия си дял, а срещу това няма даже да покрием разходите, които са натрупали БДЖ „Товарни превози" през годините и те пак ще се дължат на кредиторите и на държавата.

Има реален шанс - имаме разработено виждане по този въпрос, ние да пооздравим доста добре БДЖ и отново да се продаде, но не тази цена", коментира новият транспортният министър.

По думите му първо трябва да се изчисти дългът на БДЖ към Национална компания „Железопътна инфраструктура" на стойност 108 милиона лева, за да може „Товарни превози" да бъдат продадени на по-добра цена.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

15.06 2013 в 14:19

И също искам да кажа, че ще продаваш "нанай"!!! ;)

Продажби вече само, ако народът ви разреши!!! Референдуми за всяко подобно нещо! Където трябва местно, където трябва национално ниво...

15.06 2013 в 14:15

Е, хайде, ама... Не си ходят :(

Аз не мога да разбера... щом са в състояние да "оздравят" едно предприятие и то да стане печелившо, защо ще го продават после?!? Не е ли редно цялата ДЪРЖАВА и всеки ГРАЖДАНИН да печелят, ЩОМ МОГАТ от дейността му? А не само 2-3-5 мутро-олигарси?!?

15.06 2013 в 14:09

"Ще пооздравим БДЖ и после ще продаваме" на наши хора. Гледали сме този филм. Цифровизация на БТК и продажба. И после препродажби на по-висока цена. "Торбата пътя и за хляб ". Айде стига сте се учили на гърба на хората.