Кристиан Кръстев: Състоянието на БДЖ е трагично

26 март 2013 в 09:24 3048 7

Кристиан Кръстев. Снимка: МТИТС
Кристиан Кръстев. Снимка: МТИТС

До дни ще станат ясни мерките, които ще се предприемат в БДЖ, за да бъде оздравена компанията.

Това каза пред БНТ служебният министър на транспорта Кристиян Кръстев.

Той беше категоричен, че за да се подобри състоянието в сектора са необходими добре обмислени стъпки. На този етап задълженията на националния железопътен превозвач са 716 милиона лева. След среща с тримата най-големи кредитори е било постигнато споразумение те да получат ежедневен достъп до информация за състоянието на дружеството.

Сделката с турските вагони е била забавена. Следващата седмица страната ни ще получи разрешение от ЕС композициите да тръгнат по българките жп линиите.

Кръстев критикува шефа на железниците Владимир Владимиров за състоянието на жп-транспорта. Според министъра дълговете са намалени за сметка единствено на 2000 уволнени служители, които сега съдът възстановявал на работа. Състоянието на компанията е много тежко, каза Кръстев, като посъветва Владимиров "да не говори глупости".

Кристиан Кръстев каза, че още не е готов с евентуални кадрови промени в ръководството на БДЖ. Няма време и оттук нататък всяка стъпка ще е много добре обмислена, обясни министърът. По думите му - следващата крачка ще е рязка, точна и ясна.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови