Парламентът блокиран, заседанието се провали заради липса на кворум

Елица Мартинова 26 юни 2013 в 09:10 5003 17

Парламент Снимка: БГНЕС
Парламент Снимка: БГНЕС

Стотици протестиращи се събраха около залата на парламента и блокираха работата му. В пленарна зала не успяха да съберат кворум и Народното събрание отмени днешното си пленарно заседание.

Към 9.05 ч. регистрираните народни представители бяха едва 104 - със 17 по-малко от нужния кворум, и председателят на НС Михаил Миков обяви 30-минутна почивка.

В 9.35 ч. парламентът направи нов опит да събере кворум, но регистриралите се депутати бяха само 112. Съобразно правилника, председателят Миков отмени днешното заседание и народните представители ще се съберат отново утре.

Подобно на миналата седмица, в парламента отсъстват депутатите на ГЕРБ, след като експремиерът Борисов обяви, че ще се явят в зала единствено при разглеждането на промените в Изборния кодекс.

Депутатите на "Атака" също не се забелязват нито в кулоарите на парламента, нито в пленарна зала.

За сметка на това в Народното събрание пристигнаха почти всички министри от кабинета "Орешарски", включително и премиерът.

Те бяха в зала, защото втора точка от програмата днес бе  Проект на решение за персонални промени в Министерския съвет на Република България. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!