Цецка Цачева е в парламента, но отсвири Изборния кодекс

Елица Мартинова 17 юли 2013 в 13:50 2134 0

Дистанционно
Дистанционно

Правилата за медийно отразяване на предизборната кампания и осигуряване на равнопоставеност на участниците - тези теми ще бъдат обсъдени на заседанието на Временната комисия за изработване на проект за нов Изборен кодекс.

Заседанието ще започне в 14.15 ч. За участие са поканени представители на медиите, институции и медийни организации. Малко след края на пленарния ден в сградата на Народното събрание пристигна председателят на миналия парламент Цецка Цачева.

Тя отказа коментар пред медиите, но се предполагаше, че ще вземе участие в обсъжданията на Изборния кодекс. Така ГЕРБ щяха да спазят обещанието си, че ще се върнат в Народното събрание за дискусиите около изборното законодателство.

Противно на очакваното обаче до 14.40 ч., почти половин час след началото на дебата, Цачева все още не бе дошла.

OFFNews припомня, че едно от основните искания на неправителствените организации е да се въведат корекции в ИК, които да гарантират по-лесен достъп на гражданите до властта.

Според НПО-тата важно условие за това е всички кандидати на изборите да имат гарантиран и равен достъп до ефирно време в обществените медии.

OFFNews ще предава на живо заседанието на Временната комисия. Излъчването може да следите от линка по-долу. Предаването ще започне след 14.15 ч., когато е началният час на обсъжданията.

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови