Сватба с хеликоптер ала "Бистришките тигри"

Владимир Йончев 26 септември 2012 в 18:39 18656 9

Циганска сватба, на която хеликоптер на МВР взема булката и младоженеца, взриви социалните мрежи тази нощ. След воаяжа с правителствения самолет на "Бистришките тигри", сега пък МВР вози сватбари на частно, бяха коментарите.

Сватбата между младите влюбени Бериван и Нурджин се е състояла на 12 август в село Тетово, област Русе. Клипът обаче е качен в You Tube на 22 септември.

На него се вижда как каруца откарва младоженците към селската поляна, а към нея се спуска хеликоптер. Цяло село излиза да гледа зрелището. Музиканти със саксофон и тарамбука повеждат шествието от каруцата към хеликоптера. Булката се качва на хеликоптера. Сяда отпред - до пилота, който е по потник. Отзад сядат младоженецът и някакво момче, което вероятно е и видеооператор.

Кулминацията идва 5:30 минути от началото на клипа, когато се вижда, че вертолетът е с надпис "Полиция" и емблемата на СТБЗД. Под това съкращение се крие Специализираното звено за бързи действия - с други думи - комадосите, най-елитната част на родната полиция.

 

Хеликоптерът с булката се рее десетина минути над селото, след което му се изреждат и други видни персони от родата.

Първоначалните подозрения, че МВР дава полицейски вертолет за цигански сватби обаче не се оправдаха. Машината е на частна фирма. Тя се казва Fotuna Air и е базирана на летището в Горна Оряховица.

Интересен е обаче въпросът защо хеликоптерът носи опознавателните знаци на МВР и най-елитното му звено.

"Шефът е бивш командос", обясниха за OFFNews от "Фортуна Еър". Понякога СТБЗД взема машината под наем и затова на нея са нанесени опознавателните знаци на командосите.

Вертолетът е Енстром 480. На сайта си фирмата го е представила така: "Enstrom 480 е едномоторен петместен вертолет, произведен в САЩ. Той е многоцелеви вертолет - използва се за превоз на пътници и товари, аварийно-спасителни работи, медицинско-санитарни нужди, патрулиране и наблюдение, авиохимически работи."

Всеки може да го наеме. Цената е 800 евро на час. За сватби обикновено е нужно дори и по-кратко време, което прави цената още по-ниска, обясниха от фирмата.

МВР разполага с 5 вертолета, купени по европейската програма "Шенген" за опазване на границите. Те обаче са от типа Аугуста Westland.

Самият видеоклип е заснет от фирмата „Камбеш видео“, която има студио в село Смирненски (Русенско). Сейфетин Камбеш разкри пред OFFNews.bg, че сватбата продължила два дни.

Не ги познавам, те са от турските роми, просто ме пазариха да снимам. Булката май не разбира български, защото говори само на турски. Май не е живяла в България. Младоженецът е местен, заяви Сайфетин.

Сватбата беше преди месец, синът ми снима, разказа Камбеш. Кадрите са заснети в началото на втория ден от бракосъчетанието.

Разходката с хеликоптера траеше около 15 минути, младоженците прелетяха над село Тетово. Семейството на младоженеците искаха да пуснем записа в интернет, за да ги видят и техни роднини в Европа. Имали роднини и в Гърция, разказа още Камбеш.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!