Бойко си носел табуретка в „раздрънкания“ Еърбъс

Виктория Викторова 15 септември 2012 в 19:32 5272 6

Бойко Борисов. Снимка: БГНЕС
Бойко Борисов. Снимка: БГНЕС

Премиерът Бойко Борисов си носел табуретка при всяко качване в правителствения Еърбъс, защото иначе нямало къде да оставя кафето си – всичките масички били изкъртени заради амортизацията на самолета.

Това заяви самият той по време на посещението си в Кърджали, където увери работниците от Оловно-цинковия комбинат, че предприятието ще заработи много скоро след вчерашното му купуване от офшорната фирма "Хармони-2012" ЕООД.

Превърналата се в болна тема – самолетът на Авиоотряд 28, с който премиерът позволи на футболния отбор на Бистрица да пътува за мач – беше подробно обсъдена още веднъж. Борисов за пореден път обвини правителството на тройната коалиция за това, че е закупило втора ръка машини, които са силно амортизирани, съобщава Haskovo.net.

„Наложи се да върна единия. Другия го давам при спасителни акции и на спортисти“, не крие вече премиерът. Той препоръча на обществеността да потърси сметка за далаверата от социалистите и да се разследва кой се е облажил непосредствено преди изборите от сделката със самолетите.

В Кърджали министър-председателят пристигна с министъра на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев, изпълнителния директор на Първа инвестиционна банка Васил Христов и Нягол Камбуров - представител на "Хармони-2012" ЕООД.

Офшорката ще встъпи в длъжност като собственик на комбината след изплащането на 8,6 млн. лева в срок от 7 дни.

Камбуров обеща, че "по възможно най-бързия професионален начин" ще бъдат завършени всички технически експертизи, необходими за адаптиране на завода към новите технологии.

Специално за случая пристигна и президентът на КНСБ Пламен Димитров, който настоява за процедура за несъстоятелност на ОЦК, защото според него това е единственият начин измамените металурзи да получат заплатите си.

В отговор Делян Добрев каза, че "обявяването на ОЦК в несъстоятелност няма да навреди на плановете на инвеститора, защото той вече е купил сградите и съоръженията и работи за възстановяването на производството с новото дружество“.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!