Студентите обявиха безсрочна блокада (снимки)

OFFNews 25 октомври 2013 в 07:50 7879 13

Окупацията на Зала 13 във Факултета по журналистика на СУ Снимка: Николаос-Теодорос Цитиридис
Окупацията на Зала 13 във Факултета по журналистика на СУ Снимка: Николаос-Теодорос Цитиридис

Студентските блокади ще прераснат в безсрочни. Това обявиха студенти, останали през нощта в двата факултета на Софийския университет - журналистическият и правният.

Протестите тръгнаха от студентите на проф. Димитър Токушев - председател на Конституционния съд. На 23 октомври те блокираха 272 аудитория, като провалиха лекцията на професора, в знак на протест срещу решението на Съда за връщането на Делян Пеевски като депутат. 

Тази нощ в аудиторията на Ректората пренощуваха шестима студенти. 

"Тази нощ също мина спокойно. Този път бяхме 6 души, но се увеличаваме. В много медии се обяви, че протестът е до петък – това не е вярно. Той е безсрочен. Ефект от акцията има. Исканията се чуват в обществото, но не се чуват толкова сред хората, които трябва най-вече да им обърнат внимание, каза Николай Дюлгеров", цитиран от БНР. 

В зала 13 на ФЖМК В зала 13 на ФЖМК

В зала 13 на Журналистическия факултет на Софийския университет днес няма да се провеждат учебни занятия. От 22 часа снощи там са второкурсниците Дометиан Петков и Георги Ганчев. Те обясниха, че очакват и други факултети да се включат в инициативата

Снощи във "Фейсбук" спонтанно се организираха да дойдат и да подкрепят студентите журналистите Ралица Ковачева, Иван Бедров, Полина Паунова, Росен Босев и Самуил Петканов.

  Най-важното
  Всички новини
  Най-четени Най-нови
  За писането на коментар е необходима регистрация.
  Моля, регистрирайте се от TУК!
  Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

   
  X

  Юлиян Караджов: Нивата на употреба на райски газ са чудовищни