Студентите обявиха безсрочна блокада (снимки)

Последна промяна на 25 октомври 2013 в 07:50 7015 13

Окупацията на Зала 13 във Факултета по журналистика на СУ Снимка: Николаос-Теодорос Цитиридис
Окупацията на Зала 13 във Факултета по журналистика на СУ Снимка: Николаос-Теодорос Цитиридис

Студентските блокади ще прераснат в безсрочни. Това обявиха студенти, останали през нощта в двата факултета на Софийския университет - журналистическият и правният.

Протестите тръгнаха от студентите на проф. Димитър Токушев - председател на Конституционния съд. На 23 октомври те блокираха 272 аудитория, като провалиха лекцията на професора, в знак на протест срещу решението на Съда за връщането на Делян Пеевски като депутат. 

Тази нощ в аудиторията на Ректората пренощуваха шестима студенти. 

"Тази нощ също мина спокойно. Този път бяхме 6 души, но се увеличаваме. В много медии се обяви, че протестът е до петък – това не е вярно. Той е безсрочен. Ефект от акцията има. Исканията се чуват в обществото, но не се чуват толкова сред хората, които трябва най-вече да им обърнат внимание, каза Николай Дюлгеров", цитиран от БНР. 

В зала 13 на ФЖМК В зала 13 на ФЖМК

В зала 13 на Журналистическия факултет на Софийския университет днес няма да се провеждат учебни занятия. От 22 часа снощи там са второкурсниците Дометиан Петков и Георги Ганчев. Те обясниха, че очакват и други факултети да се включат в инициативата

Снощи във "Фейсбук" спонтанно се организираха да дойдат и да подкрепят студентите журналистите Ралица Ковачева, Иван Бедров, Полина Паунова, Росен Босев и Самуил Петканов.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

26.10 2013 в 09:54

НА ТЕЗИ СТУДЕНТИ КАКВО НАРКОТИЦИ ИМ ДАВАТ !!!!!
Пишат Долу БКП? Това е нещо от преди 30 години - да не казвам къде са били те тогава!
Неолибералните фашисти сигурно получават оргазъм в момента!

25.10 2013 в 22:57

С тия фабрики, заводи и промишленост с 90% брак и никакви филтри ебаха майката комунистите на целокупния български народ. Колко тумори и рак посяха, сега младите плащат сметката, а дъртите седят и милеят за отровните си фабрики. Е*ем ти кремиковци, е*ем ти заводите.

25.10 2013 в 22:55

Има да. И никой не иска мафиотските синдикати в частния бизнес. Затова и синдикатите са само в държавния. Мафия от всякъде.

25.10 2013 в 16:34

Какви синдикати, какви 5 лева?!?
За да има синдикати трябва да има промишленост, фабрики, заводи....
Да ги виждате в България?

25.10 2013 в 16:25

И ПАК ПОЛОВИНЧАТА РАБОТА! ОКУПИРАНА Е ЕДНА АУЛА. ЗАЩО НЕ Е ОКУПИРАН УНИВЕРСИТЕТА, КАКТО ПРЕЗ 90.ТЕ ГОДИНИ? ТОГАВА СЕ ОБРЪЩА СЕРИОЗНО ВНИМАНИЕ. И ЗАЩО САМО СОФИЙСКИЯ УНИВЕРСИТЕТ? А КЪДЕ СА СИНДИКАТИТЕ? И ЗАЩО НЕ СА ПОЛИТИЧЕСКИ МОТИВИТЕ И ИСКАНИЯТА? ПЕЕВСИКИ ДА НЕ БИ ДА Е БЕЗПАРТИЕН ИЛИ ТОКУШЕВ? ТА ТЕ СА КРЕАТУРИ НА БСП И ДПИСИ, НА ДС!

25.10 2013 в 15:31

Що ли не ми се коментират тази порнография?

25.10 2013 в 14:40

България няма къде да върви на дясно повече.!! Неолибералите ще скъсат с дясното, либерализма е ляв, и ще станат НЕОКОМУНИСТИ. НЕОКОМУНИЗЪМ? НЕОКОМУНИЗЪМ КАКВО Е ТО.

За ДДС от 18% използван от общините – за чистота, улици, градинки, паркинги, градски транспорт, улици. За данък продукт, и НУЛА преки финансови данъци. Данък продукт ще е 3%. Акцизите да са до 35%, и да се използват в пряко предназначение за покриване на вреди – здраве, пътища, екология, образование и култура. Ще има държавни предприятия и общински, но никой няма да може да казва че са губещи и се финансират от частната икономика, защото прекият данък ще е само продукт 3% – предназначен за училища, армия, полиция, администрация, социални дейности.. Примерно всички предприятия за фаянс, ще дават 3% от продукта си, за училища, армия, полиция, администрация, социални нужди.(сирийците сега, нямат сгради с фаянсови удобства?, а армията? полицията?)...
Ако безработен не е работил цяла година, ще даде труд 60 часа – тоест 3% от трудо часовете на работещите. Ще има съгласие с всички искания на неолибералите. Като аргументи, за справедливост.
Държавата да отпуска 1-милиард на година, от печалбата на общинските и държавните предприятия, за да се строят комуни и кибуци – поемащи бедни, безработни, инвалиди, бездомни и пенсионерите, като една опция за тях, за повишаване на свободата и избора.

Социалната помощ да е 35% от средната заплата, но не повече от 2% от БВП. Всички мита да отиват за създаване на семеен или общински предприятия за производство на родни стоки, и търговия с родни стоки – в България и извън страната. Избирателната система да е пряка демокрация, с партии. Всяка партия излъчва един народен представител ако тя е 20 000 члена, и представителя им е на доход от членския внос. Ако не си съгласен с народния представител тогава напускаш партията или правиш изказване и даваш аргументи за свалянето му.
35% от народните представители да са излъчени и сваляни от общински комитети, а общинският комита да е качван и свалян от 35 човека директно по всяко време.
Но 20% от народните представители да са избрани по лотария, от целия народ, който е заявил желание.

Пълна либерализация на тока. И всичко. Без субсидии. Платените ВЕИ мощтности от държавата, да правят безплатен ток за малки фирми и ферми, но и за общината и хората, 15% от целият ток ако е изискването на ЕС

25.10 2013 в 10:10

На толкова "окупатори" толкова коментатори :D

25.10 2013 в 09:37

Тампон Путев още не се е събудил от запоя с Миков и за това не е свикал четата хахах

25.10 2013 в 09:20

Ку*ва на ДПС си ти!

Нека заработването започне сега!