Quantcast

Студенти поискаха оставката на Токушев

Последна промяна на 25 октомври 2013 в 13:08 2387 2

Стената с исканията на студентите
Стената с исканията на студентите

Протестиращи студенти настояха за оставката на професор Димитър Токушев в третия ден от окупацията на Софийския университет.

Искането е изписано на табло с желаните промени от студентите и е поставено под номер едно, макар да не е уточнено дали става въпрос за оставка от председателското място в Конституционния съд или в качеството му на преподавател в Юридическия факултет.

Сред останалите искания са: нормална администрация и нова електронна система в СУ; функционираща кредитна система; без професоти с "тъмно криминално минало и настояще".

Лекциите, които по програма се провеждат в окупираната 272-ра аудитория, са преместени в Аулата.

Днес по обед около 30-40 студенти са в 272.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

25.10 2013 в 23:02

На всички е ясно, че преподавател, който отказва да коментира професионален въпрос, който отказва да научи студентите си, едва ли следва да продължи кариерата си като такъв. Той видимо не е готов да даде на колегите си всичко, което знае и може, а това обезсмисля колегиалната общност.
Няма никакво съмнение, че конституционен съдия, който бяга от отговорността пред собственото си решение, трудно може да докаже на обществото, че върху него няма натиск - властови, финансов, всякакъв. Пазителите на правовия ред следва да се ръководят само от истината, а в случая видимо фактор е задкулисието.
Ето защо подкрепям искането за оставка: http://dimitaratanassov.wordpress.com/2013/10/25/occ-272-aud/

25.10 2013 в 14:14

И от двете места, ако може! Той е срам за Юридическият факултет на СУ!