Журналисти подкрепят протестиращия ФЖМК (снимки и видео)

Николаос Цитиридис 25 октомври 2013 в 11:01 6791 28

Окупацията във ФЖМК ден 2. Снимка: OFFNews
Окупацията във ФЖМК ден 2. Снимка: OFFNews

 Журналисти от български медии подкрепиха своите протестиращи колеги от Факултета по журналистика и масова комуникация (ФЖМК) във втория ден от окупацията на кабинет 13.

Кратки изказвания пред студентите направиха Самуил Петканов от Не!Новините, Полина Паунова и Борис Митов от Mediapool, Владимир Йончев - главен редактор на OFFNews, Росен Босев от "Капитал", Ирен Филева (БНР), Ивет Добромирова - ПР специалист и говорител на служебния премиер Марин Райков, координаторът на Noresharski.com Николай Стайков и други.

"Никога не съм преставала да бъда журналистка, въпреки че се занимавам с журналистика от всички гледни точки, в момента и от другата страна. За този факултет съм мечтала, когато съм кандидатствала в него, защото беше предизвикателство да уча тук. Вярвам, че тук има истински и стойностни хора, от които можете да научите много. Желая ви да имате своите пристрастия и своите каузи, но да не забравяте, че като журналисти трябва да бъдете обективни ", каза пред студентите Ивет Добромирова. 

Ирен Филева заяви, че "Делян Пеевски направи едно добро и това е да създаде условия журналистите в България да станат солидарни помежду си. Хубаво е и вие да се научите на това. Трябва да бъдем и солидарни с истината, защото политиката е една лъжлива работа."

Двама студенти прекараха нощта в зала 13 на факултета. Единият от тях в Стопанския факултет на СУ.

Окупацията във ФЖМК и Ректората продължава и днес и според студентите няма изглед скоро да приключи. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!