Татяна Дончева: Пеевски е кандидатура на Станишев

22 юни 2013 в 21:48 5779 9

Делян Пеевски. Снимка: БГНЕС
Делян Пеевски. Снимка: БГНЕС

Делян Пеевски е кандидатура на самия Станишев, а не на Ахмед Доган. Това е истината, заяви Татяна Дончева в интервю за Нова телевизия.

Кандидатурата на медийния бос за шеф на ДАНС е издигната заради икономически интереси още от времето на "Тройната коалиция" на кръга Росен Карадимов-Моника Йосифова-Делян Пеевски, твърди бившата червена депутатка. 

Заради Делян Пеевски е променен Законът за ДАНС. Законът е обнародван същата сутрин. Президентът Росен Плевнелиев е имал нагласа да наложи отлагателно вето. Председателят на парламента е уведомен в 24 ч., че утре сутринта ще се гледа такава точка и че трябва да се организира отпечатването на "Държавен вестник". Печатането на "Държавен вестник" е започнало в 3 ч. през нощта, каза Татяна Дончева.

Нейното твърдение, че председателят на НС Михаил Миков е узнал в полунощ за внасянето на промените в закона за ДАНС обаче не отговаря на истината, тъй като Миков е един от вносителите  на промените, позволяващи Пеевски да стане шеф на ДАНС. Вносителите на промените са лидерът на БСП Сергей Станишев,  Михаил Миков, лидерът на ДПС Лютви Местан и Христо Бисеров (ДПС).

Корпоративна търговска банка диктува правителството. Там има техни 6 министри, твърди още Дончева.

Тя твърди, че министрите на вътрешните работи, на регионалното развитие, на инвестиционното проектиране са на КТБ, а финансовият министър и икономическият министър са назначени след одобрението на банката.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!