Станишев за брифинга на Борисов: Крадецът вика: Дръжте крадеца (видео)

Нели Чолашка 16 май 2013 в 17:05 2920 12

Лидерът на БСП Сергей Станишев Снимка: БГНЕС
Лидерът на БСП Сергей Станишев Снимка: БГНЕС

Крадецът вика: Дръжте крадеца! Така лидерът на БСП Сергей Станишев коментира изявлението на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, че партията ще поиска касиране на изборите.

От БСП попитаха защо ГЕРБ иска касиране на изборите днес, а не го направи още в неделя. Искат го, след като не им излязоха сметките, смята Станишев.

"Хем искаш касиране на изборите, хем ще правиш правителство. Това е висш пилотаж на експертност", коментира още лидерът на социалистите.

Той обаче не е учуден от факта, че ГЕРБ ще иска касиране на изборите. "Това е типично деструктивна, безотговорна, емоционална и пораженческа позиция на партията, която твърди, че е спечелила изборите", уточни той.

От БСП са категорични, че няма никаква логика в твърдението за партийна агитация в деня за размисъл и те не очакват Конституционния съд да отмени изборите. 

Нелепи са исканията на Борисов да иска касиране на изборите - дори ако се следват разпоредбите на монтанската правна школа, заяви Станишев.

Според него ГЕРБ искат непременно да останат на власт, за да замитат следи.

ГЕРБ предлага още месеци бездействие и допълнително затъване само, за да може по същия безобразен начин с нарушения да направят следващите избори, за да си напаснат резултата, добави той.

По данни на левицата от партията на Бойко Борисов звънят усилено на депутати извън ГЕРБ и ги пресират и рекетират, търсейки подкрепа.

По думите му има две партии, които са заявили подкрепата за програмно правителство.

Не става въпрос за коалиция БСП-ДПС защото програмното правителство е друга формула, задачите пред България днес не са за една партия, нужно е съгласие и в парламента, и извън него, уточни лидерът на БСП.

Програмният кабинет ще е от експерти, които ще са безпартийни и членове на партии, ще си ги подбере министър-председателят Пламен Орешарски, казаха още от левицата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!