Станишев от Бузлуджа: И всички пътища да затворят, ние пак ще победим (снимки)

Борислава Славова 28 юли 2012 в 15:06 2793 1

Събор на БСП на връх Бузлуджа. Снимка: БГНЕС
Събор на БСП на връх Бузлуджа. Снимка: БГНЕС

Близо 40 000 социалисти се събраха на традиционния събор на Столетницата под старопланинския връх Бузлуджа.

Единственото, което наруши ентусиазмът на социалистите, е разпореждането на Пътна полиция за затваряне на пътя за автобуси от Шипка към Бузлуджа. От петък вечерта пътят към Северна България е затворен.

По думите на заместник-председателя на БСП Димитър Дъбов това е политическа провокация:

"Всички справки, които правихме с дежурните и с Агенция "Пътна инфраструктура" показват, че пътят е проходим и се намира в идеално състояни. За нас изводът е, че това е откровена политическа провокация".

Според лидера на БСП Сергей Станишев затварянето на тези 11 км от пътя е нелеп опит на управляващите да спрат тържествата на Бузлуджа:

"Тези, които днес са на власт, трябва да знаят - и всички пътища да затворят, пак ще стигнем на Бузлуджа на тази дата. Били сме тук в моменти на върхови победи на нашата партия, били сме тук и в моменти на поражения и тежки изпитания, за да покажем, че те не могат да ни откажат от нашата кауза".

Лидерът на социалистите благодари на всички 773 447 граждани, които дадоха своя глас в подписката за референдум за АЕЦ "Белене".

Според него това е огромен пробив, който е и първата крачка към промяната, а тя щяла да дойде заедно с изборите.

Сергей Станишев призова на следващия събор на Бузлуджа да се кажат ясно какви са резултатите от изборите и изрази увереност в победата си:

"Преди да достигнем до тази победа искаме от този връх цяла България да чуе чрез клаксони на автомобили и автобуси нашия протест за отхвърляне на правителството на ГЕРБ", заяви още той.

Бившият президент Георги Първанов обаче липсваше сред официалните лица на трибуната на връх Бузлуджа.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови