Станишев: Не водим преговори за коалиция, трябва ни програмен кабинет

09 май 2013 в 08:50 1743 1

Лидерът на БСП Сергей Станишев Снимка: БГНЕС
Лидерът на БСП Сергей Станишев Снимка: БГНЕС

БСП не е водила преговори за коалиция, в случай че тя съставя правителството след парламентарните избори на 12 май.

Това заяви в студиото на bTV лидерът на червените Сергей Станишев. Според него след вота има само един разумен вариант - съставяне на програмен кабинет, който политикът нарече "правителство на националното спасение"

"От осем месеца говоря за програмно правителство. То трябва да има широка парламентарна подкрепа, а начело да е доказан професионалист като Пламен Орешарски", посочи председателят на БСП.

Помолен да коментира възможността за нови избори скоро след тези на 12 май, Станишев каза, че е убеден, че може и ще бъде съставен кабинет, защото това е национална необходимост.  Той трябва да е експертен и с ясна програма, да носи каузата да промяна и изваждане на икономиката ни от комата, в която се намира, добави Сергей Станишев.

Протестният вот ще постигне целта си само с бюлетина за БСП, а гласуването за всяка малка партия в крайна сметка ще обслужи само интересите на ГЕРБ, заяви още той.

Според него вариантът за поредица от избори са "сметки без кръчмар, включително и на управляващите досега, за дестабилизиране на страната".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови