Станишев: Борисов и Цветанов са се сраснали

Елица Мартинова 21 април 2013 в 15:27 2475 1

Сергей Станишев. Снимка: БГНЕС
Сергей Станишев. Снимка: БГНЕС

„Борисов явно е зависим от Цветанов, щом не може да се отърве от такъв воденичен камък като него. Ясно е, че г-н Борисов и г-н Цветанов са едно." Това заяви в Стара Загора председателят на БСП Сергей Станишев, цитиран от БГНЕС.

Според Станишев през последните седмици са излезли наяве достатъчно доказателства, заради които Борисов да отстрани от партията шефа на предизборния щаб Цветан Цветанов.

„За мен по-важно е защо г-н Борисов, който с таква лекота се озвобождава от министри, бивши своби приближени, които му тежат, толкова държи на г-н Цветанов. Забележете – Симеон Дянков, който беше, цитирам, „слънчицето“ на Боеисов, който произвеждаше безалтернативни и най-добри бюджети, беше изхвърлен като парцал“, допълни още Станишев.

Председателят на БСП заключи, че Борисов и Цветанов са прекалено близки и ако бившият вътрешен министър е поръчвал подслушванията, за тях със сигурност е знаел и експремиерът.

„Нали знаете кой е главният организатор на така наречените „изборни технологии“ на ГЕРБ, на всяването на страх, на мачкането на хората, на принуждаването им, на контролирания вот, на купуването на гласове, на манипулациите, на фалшификациите – началникът на предизборния щаб на ГЕРБ. След като нямат възможност да спечелят с доверие, разчитат да спечелят по друг начин, но и това няма да им помогне“, закани се Сергей Станишев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови