БСП: ГЕРБ използва МВР, за да саботира кампанията ни

Елица Мартинова 18 април 2013 в 17:46 2291 2

Лидерът на БСП Сергей Станишев Снимка: БГНЕС
Лидерът на БСП Сергей Станишев Снимка: БГНЕС

Екипи на пожарната в Омуртаг, която е на подчинение към МВР, са саботирали предизборната кампания на левицата в града. За случая алармираха от пресцентъра на БСП.

Местната организация на Столетницата е уведомила общината, че възнамерява да открие официално предизборната кампания в 11.30 ч. в четвъртък.

В обявения час обаче пожарната служба на Омуртаг извършила проверка в клуба на БСП. Заедно с огнеборците, в офиса на Столетницата пристигнали и инспектори от Инспекцията по труда в Търговище. Те трябвало да проверят дали служителите-членове на левицата се водят официално на работа.

Двойната проверка осуетила участието на местните социалисти в церемонията по откриване на кампанията. Според тях не става въпрос за случайно съвпадение. Привържениците на БСП в Омуртаг са на мнение, че това е целенасочена атака към тях от страна на ГЕРБ, които неправомерно използват в кампанията си структурите на МВР.

"Става въпрос за координирана съвместна акция с цел провала на кампанията на БСП в Община Омуртаг. Особено тревожен е фактът, че МВР активно и пристрастно се намесва в кампанията", пишат от пресцентъра на социалистите.

Междувременно в четвъртък председателят на БСП Сергей Станишев откри предизборната кампания на левицата в Лом. Той не пропусна да подчертае, че според него кабинетът "Борисов" е превърнал Северозападна България в "остров на мизерията".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews