Станишев: Амбицирани сме кабинетът „Орешарски“ да има пълен мандат

27 септември 2013 в 21:08 2147 40

Сергей Станишев
Сергей Станишев

Имаме амбицията кабинетът на Орешарски да управлява пълен мандат. Не заради властта, а за да може да се свърши работа. Заради властта се борят Борисов и Цветанов, защото без нея те не могат, заяви Сергей Станишев на съвещание с кметовете на общини във Враца.

БСП е съществувала и на власт, и в опозиция, и при много ожесточени отношения към нас сме оцелявали и сме се възстановявали, като партия и доверие, категоричен бе лидерът на Столетницата.

Станишев твърди, че в периода на управление на Тройната коалиция е започнал процес на укрепване на местната власт, на придобиване на повече права, които са ясно регламентирани и които също така са осигурени финансово.

В България целият модел на ГЕРБ беше обратното – цялата власт в едни ръце и имаше концентрация на власт. С цел да се контролира всичко, да се управлява, но не в обществен интерес, а в интерес на малка клика. Радвам се, че на изборите гражданите отхвърлиха този модел на управление, каза още председателят на БСП.

Имаме ясното намерение да възстановим нормалния диалог между централните институции – парламент, правителство и местната власт, като цяло, независимо от цвета, допълни той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!