Спряха метрото заради паднала на релсите жена (обновена)

Елица Мартинова 25 декември 2012 в 17:09 2045 8

Жена падна пред мотрисата на станция
Жена падна пред мотрисата на станция "Люлин", Снимка: БГНЕС

48-годишна жена падна пред мотрисата на метростанция „Люлин“ във вторник следобед.

Малко преди метрото да спре на спирката, жената е паднала на релсите пред влака.

Машинистът е успял да удари спирачки, но мотрисата все пак е ударила жената и тя е в тежко състояние. Жената е настанена в "Пирогов", без опасност за живота.

„Чаках моя влак. Оставаше по минута в едната и другата посока. Това се случва на метростанция "Люлин", просто другият влак дойде пръв. И видях как едно момче се засилва към една девойка – не видях колко годишна е и как изглеждаше, като си помислих, че се опитва да я прегърне, да я завърти или нещо подобно. Всъщност, след секунди се случи съвсем различно нещо – полетя, под метрото падна, метрото спря и общо взето – това беше нещото, което първоначално видях”, разказва очевидец на случката, цитиран от "Нова телевизия".

От пресцентъра на МВР обясниха, че все още не е ясно дали става въпрос за опит за самоубийство, инцидент или насилствена намеса.

Знае се обаче, че на метростанцията тя е била в компанията на 32-годишен мъж, който е задържан за разпит.

„Тепърва ще се изяснява дали той я е блъснал, дали между тях е възникнал спор”, каза директорът на СДВР старши комисар Валери Йорданов.

По думите му обаче най-вероятната причина за инцидента е опит за кражба.

"Почти сигурно е, че 32-годишният мъж и 48-годишната жена, която е настанена в „Пирогов”, не са се познавали. Има свидетели, които са установени на място и се разпитват. На предно място излиза версията - опит за издърпване на дамската чанта на жената и в следствие на това този човек я е бутнал да падне", заяви Йорданов.

За около час движението по тази линия бе спряно и служителите на СДВР извършиха оглед.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови