Спряха метрото заради паднала на релсите жена (обновена)

Последна промяна на 25 декември 2012 в 17:09 980 8

Жена падна пред мотрисата на станция

48-годишна жена падна пред мотрисата на метростанция „Люлин“ във вторник следобед.

Малко преди метрото да спре на спирката, жената е паднала на релсите пред влака.

Машинистът е успял да удари спирачки, но мотрисата все пак е ударила жената и тя е в тежко състояние. Жената е настанена в "Пирогов", без опасност за живота.

„Чаках моя влак. Оставаше по минута в едната и другата посока. Това се случва на метростанция "Люлин", просто другият влак дойде пръв. И видях как едно момче се засилва към една девойка – не видях колко годишна е и как изглеждаше, като си помислих, че се опитва да я прегърне, да я завърти или нещо подобно. Всъщност, след секунди се случи съвсем различно нещо – полетя, под метрото падна, метрото спря и общо взето – това беше нещото, което първоначално видях”, разказва очевидец на случката, цитиран от "Нова телевизия".

От пресцентъра на МВР обясниха, че все още не е ясно дали става въпрос за опит за самоубийство, инцидент или насилствена намеса.

Знае се обаче, че на метростанцията тя е била в компанията на 32-годишен мъж, който е задържан за разпит.

„Тепърва ще се изяснява дали той я е блъснал, дали между тях е възникнал спор”, каза директорът на СДВР старши комисар Валери Йорданов.

По думите му обаче най-вероятната причина за инцидента е опит за кражба.

"Почти сигурно е, че 32-годишният мъж и 48-годишната жена, която е настанена в „Пирогов”, не са се познавали. Има свидетели, които са установени на място и се разпитват. На предно място излиза версията - опит за издърпване на дамската чанта на жената и в следствие на това този човек я е бутнал да падне", заяви Йорданов.

За около час движението по тази линия бе спряно и служителите на СДВР извършиха оглед.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

26.12 2012 в 20:08

Wattie, горното ти несвързано писание само по себе си доказва, че си неудачник и доста объркано човече. Погледни внимателно къде за първи път се среща думата религия (= коледа), т.е. кой намесва религия тук, при това без да е ясно дали коментиращите, както и пострадалата са християни. Може да са мюсюлмани, но ограничено човече, като теб, допуска, че всички в днешния космополитен свят са християни и им казва "поне сте християтни, а днес е поредния номер 198 от 230 празника в годината на нашата религия (примерни номера, но май бяха над 200), то трябва да правите еди какво си, примерно да изпитвате емоцията усмихвам се". Ти си просто ненормалник, който нарежда на другите какво да правят, според неговата религия. Не си по различнен от мюсюлманите фанатаци в Саудитска Арабия, които казват "не пий вода преди залез слънце", еди какъв си празник е". А на финала започва да обвинява другите, че намесвали коледа= намесват религия. Пълна откачалка си, срила се зад фалшивите ти хриянски норми, избили милиони през средновековието, но имащи днес наглостта да казват на другите "Коледа е, усмихни се".

26.12 2012 в 09:29

Явно на някои хора по празниците им е толкова самотно, че са се вкиснали повече от зелето на съседа в мазето.

Аз съм бил религиозен? Или какво щяло да стане ако аз падна? Какво съм щял да пиша ако мой роднина?

Не, не съм религиозен. Но използвам поводи да мисля позитивно и да ми е добре. При това медиите всеки ден, всеки час и всички бълват подобни новини през цялата година. Ето ви нещо "антихристиянско" - НЕ СЪМ ПОТРЕСЕН. Тази новина не ме кара да се потреса и да ми прилошее. Всъщност почти не ме кара дори да трепна. Заситен съм с този вид помия. Дошло ми е до гуша. Но вместо да повръщам и да ми е кофти, успял съм да получа имунитет и повече да не я поемам повече от максимално допустимото.

Какво ще стане ако аз падна? Няма да чета този форум и няма да пиша в него, това е ясно.

Какво ще стане ако мой роднина? Със сигурност коледата ми щеше да се вгорчи.

Какво мисля за случката реално ли? Кофти за жената. Не е хубаво да се случват такива неща. Толкоз. Точка. Ако темата има продължение, ще прочета. И пак толкоз. Точка.

Но да влизам по новинарските сайтове, да ХЕЙТВАМ срещу екипа, който е пуснал новина, при това на официален празник... е това вече наистина граничи с дебилно. Вместо това човеченцето, както и вие двамината, можехте да отидете, да се разходите по улицата, да дарите някой с усмивка като му кажете добра дума. Това ако не можете да го направите с някой вкъщи разбира се. Ето толкова му трябва на един човек по Коледа - да се усмихне. Поне на този празник можеше. Ама те не - успяха да обвържат политика, религии и какво ли още не. Киселяци и неудачници. Хейтъри.

25.12 2012 в 23:26

Искаш наготово, и окончателната истина? Купи си утрешния вестник.
Това е чисто интернетска медия, която се прави както от някакви хора в мазето, така и от читателите си. Всеки който знае нещо по някой въпрос, или е бил свидетел на нещо, може просто да го съобщи. Или направо в страницата която чете и не харесва, или примерно тук:

http://offnews.bg/index.php/publish-post

Бутона за това тайно място е най-горе вдясно на всяка страница, "Подай сигнал". Дежурния редактор ще го види почти веднага, и ще направи нужното. Ако написалият се нуждае от журналистическа, или друга помощ - ще я получи.

25.12 2012 в 23:16

Wattie, ама от вярващи лицемери, които заради религиозен празник загърбват реални проблеми. Не ти го пожелавам, но когато се случи на майка ти, жена ти или сестра ти, следващата Коледа, не забравяй да се усмихваш. Коледа е или Великден или Рамазан или все там някой празник на скапаната ти религия, нали помниш :)

25.12 2012 в 21:03

Хубаво де, от часове (повече от 3 часа) е новината. Като видяхте от други новинарски сайтове, че не е младо момиче, както и във фейсбук-страницата си бяхте написали ("Младо момиче падна пред мотрисата на метростанция „Люлин“"), а зряла жена, защо коригирахте само заглавието? Текстът няма ли да бъде редактиран?

25.12 2012 в 20:37

Wattie, ако по Коледа ти се случи нещо такова и се озовеш под релсите и пишат врели некипели за тебе... тогава ми е интересно как ще реагираш ако ти кажат: Усмихни се, Коледа е. :)

25.12 2012 в 18:50

Пич, Коледа е. Усмихни се.

25.12 2012 в 18:31

Малко критика. Новината сте я публикували в 5:10. Още преди този час другите медии вече бяха обявили, че не става въпрос за момиче, а за 48 годишна жена, даже даваха и някои подробности. Новинарски портал означава новините да са от последния час, а не да се публикуват такива, които към момента на появата си са вече остарели, променени или отречени. Добре сте започнали, ама поне доразвийте работата с пряка връзка към източниците новини, с дежурни новинари и т.н., защото иначе се получава една твърде половинчата работа.