"Спиди" нямат застраховка за откраднатите пари

15 октомври 2013 в 16:44 1871 2

Парите на СПИДИ не са застраховани
Парите на СПИДИ не са застраховани

Парите, задигнати по време на снощния обир на централанта на "Спиди" АД, не са застраховани, заявиха от управата на фимрата в официално съобщение по случая.

Ето и цялата позиция на "Спиди" АД, изпратена до медиите:

На 14.10.2013г в 20:30ч в централния офис на куриерска компания "Спиди" АД в кв. Горубляне беше извършен обир. Значителна група тежко въоръжени мъже са влезли с взлом в помещенията за касови операции на дружеството и са заплашили работещите на място служители.

Открадната е сума в размер на 340 хиляди лева, като дружеството няма застрахователно покритие за такъв тип събитие.

Още от сутринта на 15.10. касовите дейности са реорганизирани и дейността на дружеството е възстановена в рамките на стандарта за обслужване на клиентите, като е направено необходимото инцидента да няма отражение върху нормалната работа с партньори и доставчици.

За съжаление, никой не е имунизиран срещу такива дръзки престъпления и мениджмънта на дружеството се надява, че органите ангажирани в този случай бързо ще свършат работата си и виновниците ще бъдат издирени и наказани.

Към 20:20 ч. вчера е подаден сигнал за въоръжен обир на офис на спедиторската фирма “Спиди” в столичния кв. “Горубляне”.

Петимата нападатели са прескочили оградата на офиса и са влезли в помещението. Вътре са ударили с бухалка служителка. След това мъжете, част от които въоръжени с автомати “Калашников”, са насочили оръжието си към намиращите се в другата стая служители, разбили са четири каси и са взели наличните в тях пари.

Сумата, която бандитите са откраднали е около 340 000 лв.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Да помогнем на украинските деца!