Бандити с униформи на ГДБОП и "Калашников" обраха централата на "Спиди"

14 октомври 2013 в 21:41 16848 19

Снимка: boyla.net
Снимка: boyla.net

Въоръжен обир беше извършен тази вечер в София, съобщи БНТ.

Около 20:30 часа петима души, въоръжени с автомати "Калашников", нахлули в централния офис на куриерската фирма "Спиди" на ул. "Самоковско шосе" 2. Офисът се намира Търговски център БОИЛА в кв. Горубляне. 

Нападателите били с маски и облечени с униформи с надписи "ГДБОП". По информация на БНТ служителите във фирмата били заплашени с оръжие и залегнали на пода.  

Според очевидци, които са цитирани от БНР, нападателите са прескочили оградата, отделяща парцела в ж.к "Горубляне", където е офисът, влезли са в склада на логистиката и са ударили служителка на куриерската фирма. След това те са разбили 4 или 5 каси, които са се намирали в склада. От тях те са взели неустановено количество пари и документи, след което са избягали през оградата. Ударената служителка е била настанена в Окръжна болница.

При повторното прескачане те са изпусали част от парите. 

Случаят се разследва от столичната полиция. Мястото е отцепено и на него вече е голяма част от ръководството на СДВР. Има и полицейски екипи с кучета.

Районът е тъмен и неосветен. Част от ул. "Самоковско шосе" е в ремонт и това допълнително затруднява работата по проследяването на извършителите.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Поръчаното от СССР Септемврийско въстание. Лекция на проф. Вили Лилков