340 хил. лева са отмъкнати при обира в "Горубляне"

OFFNews 15 октомври 2013 в 10:50 3052 2

Обир. Снимка: БГНЕС
Обир. Снимка: БГНЕС

Около 340 хил. лева са откраднати при снощния обир на офис на спедиторската фирма "Спиди" в столичния кв. "Горубляне", съобщава БНР.

Полицията все още издирва петимата нападатели, които носели униформи на разформированата ГДБОП. 

Сигналът за нападението е подаден около 20.20 часа на тел. 112. Минути по-късно на мястото са пристигнали екипи на полицията, които са отцепили района.

Петимата нападатели са прескочили оградата на офиса и са влезли в помещението. Вътре са ударили с бухалка служителка. След това мъжете, част от които въоръжени с автомати "Калашников", са насочили оръжието си към намиращите се в другата стая служители, разбили са четири каси и са взели наличните в тях пари.

При обира мъжете са разпилели част от сумата, която се е намирала в касите на фирмата, като част от парите са останали в помещението. Предполага се, че нападателите са избягали в посока столичния кв. "Младост", след като са прескочили оградата около обрания склад.

Засега не е ясно с какво превозно средство са успели да избягат. Районът около автокъщите в кв. "Горубляне" е слабо осветен, а част от бул. "Самоковско шосе" е в ремонт, което вероятно е улеснило нападателите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Поръчаното от СССР Септемврийско въстание. Лекция на проф. Вили Лилков